Tok tilbake tabelltoppen etter nedsabling av Bournemouth

Mané, Wijnaldum og Salah fikset målene da Liverpool tok tilbake serieledelsen.

Lørdag 09.feb 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 53178 / Dommer: Anthony Taylor

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Bournemout..LiverpoolPL0-4Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Georginio Wijnaldum

Vurdert av: Arild SkjævelandAlisson Becker 7

Gjør en meget god redning når han må ut i full strekk allerede før fem minutter er spilt. Må gjøre enda en redning i andreomgang. Solid og trygg, og holder nullen for 14 (!) gang denne sesongen. Joe Hart vant Golden Glove med 14 i 2014/15 – og det er 12 kamper igjen.

James Milner 7

Har fått litt kritikk for prestasjonene sine på backen de siste ukene, men i dag er han trygg og god defensivt mot en skummel mann i Ryan Fraser. Har også flere gode initiativ offensivt, og målgivende til 1-0.

Joël Matip 7

Møter en Joshua King i form, men kommer bra fra det. Har også en helt fantastisk langpasning i dag som hadde fortjent en bedre skjebne da Roberto Firmino tok den med på brystet.

Virgil van Dijk 7

Nederlenderen styrer, organiserer og rydder unna. Helt på slutten kunne han blitt spilt på åpent mål etter et hundremetersløp, men Firmino valgte å skyte selv.

Andy Robertson 7

Skotten spiller en god kamp. Ryddig og god defensivt, og med hver gang Liverpool angriper. Har målgivende til 2-0 målet.

Georginio Wijnaldum 8

Han var sårt savnet på London Stadium på mandag, men er tilbake og leverer en kjempekamp. Ligger litt høyere i banen i en annen rolle enn tidligere - en rolle som minner om den han spilte i Newcastle. Er hele tiden på løp, og scorer et nydelig mål. Kunne fort også hatt en målgivende.

Fabinho 8

Brasilianeren spiller en meget god kamp sentralt på Liverpools midtbane. Flytter ballen raskt, er litt overalt og rydder opp. En meget bra kamp.

Naby Keita 8

Dette var som Naby Keita fra helt i starten av sesongen, med selvtillit. Vi så noen glimt mot West Ham, og 23-åringen er veldig bra når han har selvtillit til å prøve, og det gjorde han i dag. En meget god kamp av Keita, og dette lover bra før innspurten.

Sadio Mané 8

Det er ikke tvil om at Sadio Mané er i form. Er nok kanskje offside når han stanger inn 1-0, men det får andre nettsider skrive mer om! Er veldig involvert, og meget god.

Mohamed Salah 8

Helt i starten så det ut til å bli en kamp der det skulle lugge litt for Salah, men det ristet han av seg. Like før pause banket han nesten inn en perlescoring. Fikk scoringen sin etter pause etter et vakkert angrep, og hadde en i stolpen. Egypteren trives mot Bournemouth.

Roberto Firmino 7

Roberto Firmino hadde en helt vanvittig målgivende på 3-0, og gjør veldig mye bra i dag. Men en Bobby i sin aller beste form er nok involvert i flere mål – for han ser ut til å mangle litt selvtillit i avslutningsøyeblikket. Men for all del - en god kamp!

Trent Alexander-Arnold

Kommer inn og viser lovende takter. Er offensiv og frempå i tre kontringer, og nær ved å score i comebacket.

Divock Origi

Kommer inn på slutten og snubler dessverre i avslutningsøyeblikket etter en god ball fra Andy Robertson.

Daniel Sturridge

Kommer inn så sent at han ikke rekker å markere seg.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Bournemouth (4-5-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  En meget god andreomgang, som startet på best mulig vis da Liverpool scoret et helt praktfullt mål etter at Roberto Firmino hadde hælsparket Salah gjennom.

  Det kunne ha blitt mange flere mål, etter stolpetreff og sjanser alene med keeper, men de nøyde seg med tre scoringer. Veldig gledelig med en midtbane som fungerer igjen, Trent Alexander-Arnold som så skarp ut i innhoppet, og en helt annen flyt i pasningsspillet enn fra de tidligere kampene.

  Naby Keita spiller en av sine beste kamper for klubben, og i dag lykkes 23-åringen med langt mer enn i de to foregående kampene.

  Liverpool er oppe på toppen av tabellen igjen, og har tre poeng ned til Manchester City med like mange kamper spilt. City spiller mot Chelsea på søndag, og de helrøde må håpe på hjelp fra Maurizio Sarris menn.

  Nå drar Liverpool til Spania for å lade opp til kampen mot Bayern München om ni dager. Frem til det kan vi slappe litt av igjen!

 2. Andre omgang

 3. Kampen er over90'

  Liverpool er tilbake på vinnersporet og tar tilbake tabelltoppen.
 4. Folk reiser seg90'

  Publikum reiser seg og You'll Never Walk Alone runger fra de fremmøtte i det vi går inn i det siste tilleggsminuttet.
 5. Siste bytte for Liverpool Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)90'

  Sturridge får de siste minuttene for Roberto Firmino, som kunne stått med enda flere bassist og mål enn den ene assistent han står med.
 6. Fire minutter lagt til90'

  Fire minutter er lagt til i andre omgang. To av de gjenstår.
 7. Nok en stor mulighet Trent Alexander-Arnold90'

  Trent i comebacket!Alexander-Arnold kommer alene med Boruc, men avslutningen reddes nok en gang av Boruc.
 8. Ut med Mané Inn: Divock Origi (Ut: Sadio Mané)88'

  Mané viker plass for Divock Origo i sluttminuttene.
 9. Gigantmulighet for Liverpool Roberto Firmino87'

  Skal score der FirminoLiverpool kontrer Bournemouth i senk, og Firmino kommer alene med Boruc. Har med seg van Dijk men velger å gå på avslutning selv. Den er tam og Boruc gjør en enkel redning.
 10. Nesten for Bournemouth86'

  Ballen slås inn i feltet, og ender til slutt opp hos Solanke som ikke får kontroll på den. Matip klinker ballen ut til innkast.
 11. Ny corner for Liverpool James Milner83'

  Milner kommer til avslutning inne i sekstenmeteren, men ballen går innom en Bournemouth spiller og til corner. Kommer ingenting ut av den.
 12. Bournemouth gjør sitt siste bytte Inn: Chris Mepham (Ut: Diego Rico)81'

  Mepham erstatter Rico.
 13. Golde muligheter for Liverpool Naby Keita80'

  Først kommer Liverpool på en kontring i full fart. Litt unøyaktighet fra Salah og Keita stopper den muligheten, men Liverpool holder trykket opp og Keita for en god avslutningsmulighet. Skuddet går langt opp på tribunen fra midtbanespilleren.
 14. Mousset med en kanon Lys Mousset78'

  Mousset kommer på høyre og smeller til fra skrått hold. Ballen suser opp i krysset men Allisson er der og får slått ballen til corner.
 15. Trent tilbake fra skade Inn: Trent Alexander-Arnold (Ut: Georginio Wijnaldum)77'

  Trent Alexander-Arnold erstatter Wijnaldum, som har hatt en kjempekamp.
 16. I tverrliggeren fra Salah Mohamed Salah76'

  Liverpool ruller opp igjen, og Salah kommer til lignende mulighet som ved scoring. Denne gangen sikter han høyt og treffer tverrliggeren.
 17. Offensivt bytte Inn: Lys Mousset (Ut: Jefferson Lerma)73'

  Jefferson Lerma som var usikker før kampen blir erstattet av Mousset.
 18. Smith ligger nede med skade Adam Smith68'

  Adam Smith ligger nede etter en stempling av Robertson i Liverpools sekstenmeter. Noe heldig som slipper unna straffe der Robertson.
 19. Sikter på Wijnaldum67'

  Salah får ballen dypt i banen, og prøver å finne Wijnaldum på løp inn i boksen. Ballen blir litt for høy for nederlenderen.
 20. Keita får applaus Naby Keita65'

  Bournemouth får ballen, men tvinges til å spille i støtte etter fantastisk press av Keita. Det er populært på Anfield.
 21. Gult til Liverpool Joël Matip62'

  Matip stopper Fraser, og får kampens første gule kort for Liverpool.
 22. Liverpool prøver seg på en innøvd variant Mohamed Salah (James Milner)60'

  Milner triller til Salah som skyter fra omtrent 18 meter. Går innom en Bournemouth spiller og ut til corner.
 23. Solanke returnerer til Anfield Inn: Dominic Solanke (Ut: Jordon Ibe)59'

  Dominik Solanke kommer inn for en annen tidligere Liverpool-spiller i Jordan Ibe. Solanke får en varm velkomst av Anfield-publikumet.
 24. King jobber godt Joshua King57'

  Joshua King vinner kampens første hjørnespark for gjestene.
 25. Liverpool leker seg nå Sadio Mané56'

  Liverpool kommer nok en gang inn i sekstenmeteren til Bournemouth. Wijanldum chipper på bakerste til Mané som header like utenfor.
 26. Gjør det vanskelig for Bournemouth54'

  Når Bournemouth først vinner ballen setter Adam Smith fart, men blir raskt stoppet av fire-fem Liverpool-spillere.
 27. Forsetter å styre52'

  Liverpool forsetter å ha ballen og komme til muligheter. Denne gangen sitter ikke touchene like bra, og det blir femmeter for Boruc.
 28. God kontroll på Bournemouth50'

  Liverpool har nå scoret 14 mål på de siste fire kampene mot Bournemouth! Laget fra sørkysten har på de samme kampene scoret null.
 29. Salah tilbake på scoringslista Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)48'

  Nok en praktscoring!Liverpool øker til 3-0 rett etter pause. Firmino kommer inn i feltet, før han på vakkert vis legger igjen til Salah med hælen. Den egyptiske kongen curler ballen lavt i lengste, og øker de rødes ledelse.
 30. Frispark begge veier47'

  Bournemouth prøver på en innøvd variant, som vi husker West Ham scoret på mot Liverpool sist. Denne har mindre suksess og ender med at Robertson får frispark i egen boks.
 31. Salah tar avspark46'

  Mohames Salah sparker i gang de siste 45 minuttene fra Anfield.
 32. Pausereferat

  Dette var bedre takter av enn det vi så mot Leicester og West Ham! Denne førsteomgangen har vært mer av det vi har vært bortskjemt med når Liverpool har vært på sitt beste.

  De helrøde har styrt kampen fullstendig. Alisson Becker måtte ut i full strekk og gjøre en redning før fem minutter var spilt, men utenom det har alt handlet om hjemmelaget.

  Det er ikke bare det at Bournemouth er dårligere på å forsvare seg enn de to forrige motstanderne Liverpool har hatt, men pasningsspillet flyter mye bedre. Spillerne finner hverandre, og går på løp. En skal heller ikke undervurdere hvor viktig Gini Wijnaldum er for dette laget, og i dag er han svært sentral, i en litt mer fremskutt rolle.

  Sadio Mané ga Liverpool ledelsen, og var trolig i offside da han stanget inn ledermålet. Wijnaldum lobbet elegant inn 2-0, og hjemmelaget kunne hatt flere. Mohamed Salah har en del forsøk – og den største sjansen var kanskje da han fikk ballen av Wijnaldum i kontring, men ballen spratt litt og forsøket ble ikke bra. Like før pause var han nære på igjen, men Arthur Boruc reddet mesterlig.

  Fortsetter Klopp sine gutter som dette etter pausen vil laget være tilbake på tabelltopp til Manchester City har møtt Chelsea.

 33. Første omgang

 34. To minutter lagt til45'

  Det er lagt til to minutter i første omgang. Liverpool presser på med en rekke cornere.
 35. Kjemperedning av Boruc Mohamed Salah45'

  Nesten kunstscoring!Salah demper ballen før han klemmer til på halvvolley fra 16 meter. Ballen suser mot krysset hvor Boruc varter opp med en kjempe redning, og slår ballen til corner.
 36. Blåses mot Liverpool41'

  Det blåses mot Liverpool for en holding i feltet i det innlegget slås.
 37. Frispark i god innleggsposisjon Fabinho Steve Cook40'

  Fabinho er noe unormalt ute på kanten og prøver å ta seg forbi Steve Cook. Blir stoppet og får frispark i god innleggsposisjon. Milner og Salah står klare.
 38. Får det gule i frustrasjon Adam Smith38'

  Adam Smith går ned i feltet etter en bra takling av Robertson. I frustrasjonen takler han Keita meningsløst bakfra og får det gule kortet helt fortjent.
 39. Allez allez allez37'

  Stemningen er på topp på Anfield for øyeblikket, og Allez allez allez runger fra supporterne.
 40. Første midtbanescoring35'

  Wijnaldum sin scoring er første gang et midtbanespiller har scoret for Liverpool i 2019.
 41. Praktscoring! Målscorer: Georginio Wijnaldum (Assist: Andy Robertson)34'

  Robertson chipper gjennom Wijnaldum, som på utsøkt vis chipper videre over Boruc. En nydelig scoring, og 2-0 på Anfield!
  GettyImages-1096540600.jpg
 42. Nesten for Firmino igjen Roberto Firmino32'

  Liverpool spiller mange trekk i laget før den lange kommer mot Firmino. Han får nesten dempet ballen på brystet, men Boruc plukker igjen.
 43. Misbruker kjempemuligheten Mohamed Salah28'

  Liverpool kontrer. Firmino trer gjennom Wijnaldum som finner Salah. Egypteren bommer regelrett på ballen, og muligheten renner ut i sanden.
 44. Gult kort til Rico Diego Rico25'

  Diego Rico er for sent inne i en duell med James Milner og blir belønnet med det gule kortet.
 45. Opp i ledelsen Målscorer: Sadio Mané (Assist: James Milner)24'

  Fjerde strake kamp!Liverpool holder trykket oppe etter corneren, og Milner slår nok en gang inn. Finner hodet til Sadio Mané som stanger inn ledelsen. Senegaleseren scorer i sin fjerde kamp på rad.
  GettyImages-1096540076.jpg
 46. Kampen første corner23'

  Fabinho finner Milner som nok en gang slår inn. Klareres ut til corner denne gangen.
 47. Spiller høyreback James Milner21'

  Det er forøvrig Milner som bekler høyrebacken som forventet.
 48. God innleggsmulighet James Milner21'

  Milner får ballen ute på kanten, og prøver seg med et innlegg langs bakken. Nok en gang er en Bournemouth spiller først på ballen, og klinker den ut til innkast.
 49. Misforståelse Fabinho (Andy Robertson)20'

  Robertson vil ha ballen på løp, men får den litt bak seg. Rekker ikke å få kontroll på den og ballen renner ut til innkast.
 50. Offside på Fraser Ryan Fraser18'

  Fraser mottar ballen i offside helt nede ved Liverpool sitt cornerflagg.
 51. Van Dijk rydder unda Virgil van Dijk17'

  Ibe kommer fremover nok en gang, men stoppes av van Dijk. Stopperen stanger så unna et innlegg.
 52. Klokkeren takling Andy Robertson16'

  Robertson takler tidligere Liverpool-spiller Jordon Ibe på nydelig vis.
 53. Godt Liverpool trøkk15'

  Det har kun vært Liverpool offensivt de siste minuttene. Bournemouth står fortsatt sterkt i forsvar.
 54. Største mulighet så langt Roberto Firmino12'

  Mané trer gjennom Firmino, som kommer alene med Boruc. Brasilianeren kommer litt for nærme keeperen, som dermed fanger ballen.
 55. Fraser sitter nede Ryan Fraser11'

  Ryan Fraser fikk seg en trøkk i duell med Fabinho. Virker som det går fint for skotten.
 56. Nesten for Salah Mohamed Salah (Fabinho)10'

  Fabinho finner Salah ute på kanten, som på karakteristisk vis trekker seg inn i banen, og skyter mot lengste. Dessverre ender ballen på tribunen.
 57. Nytt frispark til Bournemouth Sadio Mané Steve Cook8'

  Mané løper ned Steve Cook, og midtstopperen for frispark utenfor eget felt.
 58. Frispark mot Keita Naby Keita6'

  Keita lager frispark midt på Bournemouths banehalvdel.
 59. Mye ball i starten5'

  Liverpool har hatt ballen mest innledningsvis.
 60. Prøver i midten4'

  Liverpool flere ganger å tre seg gjennom i midten, men Bournemouth står bra i forsvar.
 61. God Bournemouth mulighet Ryan Fraser2'

  Bournemouth kommer på venstre, og Fraser kommer til en brukbar avslutning. Allisson redder greit.
 62. Avspark1'

  Kampen er i gang.
 63. Før kampen

  Liverpool kommer fra to kamper som kun har endt med uavgjort, først mot Leicester, og så mot West Ham. Dermed gikk Manchester City, med en kamp mer spilt, forbi på toppen av tabellen i midtuken. 

  I de siste kampene mellom Liverpool og Bournemouth har de røde fra Merseyside hatt god kontroll. I høstens oppgjør vant Liverpool 4-0 på Vitality Stadium, etter blant annet et hat-trick fra Mohamed Salah. Forrige sesongs kamp på Anfield endte med 3-0 seier for Liverpool, samt at det også den sesongen ble 4-0 seier for Liverpool på sørkysten.

  De tre siste kampene mellom lagene har altså endt 11-0 fordel Liverpool. Likevel må vi ikke lenger tilbake enn til desember 2016 for å finne den eneste seieren for Bournemouth. Da endte det med 4-3 seier til "The Cherries". 

  Siden Bournemouth rykket opp til Premier League før 2015/16-sesongen har kun én av de sju kampene lagene seg i mellom så langt endt med mindre enn tre mål. Det pleier altså å bli målrikt, noe man ikke skal se bort fra at skjer i dag heller.

  Bournemouth kommer til Anfield med sju strake bortetap, og har ikke vunnet på fremmed gress siden 3-0 seieren over et kriserammet Fulham i oktober. 

  I tillegg til den grusomme formen på bortebane, sliter Eddie Howes mannskap med en del skader på sentrale spillere. David Brooks, Callum Wilson, Simon Francis og Lewis Cook er alle ute med skade, mens midtbanekriger Jefferson Lerma er fortsatt usikker. I tillegg kan ikke Nathaniel Clyne spille siden han er lånt ut fra Liverpool.

  I Liverpools siste kamp mot West Ham var både Georginio Wiinaldum og Jordan Henderson ute, men de, sammen med Trent Alexander-Arnold er alle aktuelle for dagens kamp. Dejan Lovren rekker ikke denne kampen, men kan være tilbake mot Bayern om halvannen uke. 

  Med seier mot Bournemouth vil Liverpool igjen gå opp i serieledelse, og sette press på Manchester City og Tottenham før de møter henholdsvis Chelsea og Leicester i morgen.

  James Milner fortsetter på høyrebacken, men Trent Alexander-Arnold er frisk nok til å sitte på benken.

  Xherdan Shaqiri har en liten muskelskade og er ikke i troppen.

  Jordan Henderson sitter også på benken, mens Gini Wijnaldum går inn igjen på laget.

  For Bournemouth så ble Lerma likevel klar til å starte, men Dominic Solanke er plassert på benken fra start. Jordon Ibe får en sjanse fra start mot sin gamle klubb. Junior Stanislas er ute med sykdom, mens Charlie Daniels mister kampen av familiære årsaker.


Skrevet av: Hans Christian Boge-Fredriksen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.12.2019 kl 23:29

Dejan Lovren mister fire ligakamper?

Det blir antydet at Liverpools kroatiske midtstopper vil være satt ute av spill til tidlig på nyåret.

+
13.12.2019 kl 21:24

Forvent travel transfersommer for Liverpool – og exit for Adam Lallana

Jürgen Klopp vil ha penger å bruke til spillerforsterkninger før neste sesong melder James Pearce i The Athletic.

+
13.12.2019 kl 18:49

– Jeg ønsker å spille på høyeste nivå så lenge som mulig

James Milner sier han trives hver dag i Liverpool FC og ønsker å være med videre i søken etter suksess, mens Jürgen Klopp mener troppens eldste spillere bare

+
13.12.2019 kl 18:08

James Milner forlenger med Liverpool!

De gode nyhetene bare renner på denne fredagen.

+