Grepene som skal tas for å merke minst mulig til at tribunene er tommeVil spille av kjente supportersanger når lagene scorer mål

Dette er planene i «Project Restart».

7. jun 2020 kl 23.51 Arild Skjæveland

Det er under to uker til Premier League-fotballen er i gang igjen, og det meste er nå klart for hvordan det skal se ut når de siste 92 kampene av sesongen skal spilles.

Det kommer ikke til å være supportere på tribunen, og det er noe vi trolig må bli vant med, og er et tiltak som kan strekke seg til ut i neste sesong.

Premier League har nå planene klare for hvordan en skal merke minst mulig til at tribunene er tomme når man ser kampene på TV.

Blant annet skal det spilles av opptak av supportersanger for å markere at hjemmelag scorer mål, skriver The Telegraph.

Vil dekke til setene

På stadionene skal de tomme setene dekkes til, for å skjule dem og for å minske ekkoet fra et tomt stadion.

Det har tidligere blitt skrevet om lyd fra FIFA20, som har forhåndsinnspilt stadionlyd fra de ulike stadionene, men det vil ikke kunne brukes inne på stadion eller når ballen er i spill. Det er et alternativ kun for TV-seerne.

De forhåndsinnstilte supportersangene som kan spilles er inne på selve stadion, ved avspark, for å markere mål fra hjemmelaget, under bytter fra hjemmelaget, i pausen, etter kampen og når VAR-situasjoner sjekkes. Det er for å gi hjemmelaget en liten hjemmefordel, og vil kunne gi supporterne hjemme i stua en mulighet til å høre noen av sangene de kjenner fra tribunene.

Klubbene har også fått melding om at de kan sette opp flere storskjermer på stadionene, slik at 25 supportere fra hver klubb er plassert på en «fan-vegg» med direktesendt video. Disse bildene blir tilgjengelig for TV-selskapene, men lyden vil ikke høres på stadion. Det skal gjøre at spillerne vil kunne se supportere feire mål eller applaudere etter sjanser.

Klubbene kan komme med sine egne ideer etter det de har sett fra Bundesliga, for å bedre opplevelsen til supporterne som må se kampene på TV.

Slutt på intervjuer

Det blir slutt på at reportere som Des Kelly og Geoff Shreeves intervjuer spillerne før kamp - og dette erstattes med at vi blir vist forhåndsinnspilte intervjuer fra begge lags kapteiner og spillere før kampene.

En spiller fra hvert lag blir bedt om å bidra med minst ett minutt med innhold fra spillerbussen, hotellet, hjemmene sine eller ankomsten til stadion. Videosnuttene skal gis til klubben, som gir det videre til TV-selskapene.

Managerne må også gi mer utfyllende intervjuer, der de gir flere detaljer og forklarer sine laguttak.

Det skal etter planen bli plassert et ubemannet kamera i tunnelen, som gir TV-bilder av at lagene ankommer stadion og går inn og ut av garderobene, men det er ikke ventet at de vil vise eventuelt kontroversielle hendelser eller få tilgang på lyd.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]