– Det som skjedde i Amerika er uakseptabelt

Dejan Lovren forteller hvorfor Liverpool-spillerne viste sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen.

4. jun 2020 kl 17.41 Einar Kvande

Mandag knelte Liverpool-spillerne i midtsirkelen på Anfield for å vise sin støtte til Black Lives Matter-bevegelsen og George Floyds etterlatte. I et intervju med Sky Sports forteller Dejan Lovren hvorfor Liverpool-spillerne følte at de måtte ha en sterk markering etter politivolden George Floyd ble utsatt for i USA.

– Jeg følte vi måtte gjøre det. Det som skjedde i Amerika er uakseptabelt. Vi er alle like, og vi ønsket å dele det budskapet med verden. Vi gjorde det, og det er flott at så mange tar til seg budskapet. Alle burde behandles likt, sier Lovren.

Kroaten mener at fotballspillere har et samfunnsansvar, og må gå foran som gode forbilder.

– Det handler ikke bare om hvordan du presterer på banen og hvor mange mål du scorer. Jeg mener vi bør bruke dette som en plattform, spesielt når millioner med mennesker følger med på hva du foretar deg. Selv ønsker jeg å bli betraktet som en mann som sprer kjærlighet og positivitet. Jeg mener jeg har en plikt til å gå foran som et godt eksempel. Noen ganger kan jeg uttale meg positivt, andre ganger negativt, men jeg kommer ikke til å slutte å uttale meg.

NED PÅ KNE: Liverpool-spillerne med sterk markering på Anfield mandag.

NED PÅ KNE: Liverpool-spillerne med sterk markering på Anfield mandag.

– Vi har alle et samfunnsansvar

– Det handler ikke om å vise seg frem eller noe slikt. Det handler om å gjøre gode ting for verden. Jeg vet at når du står frem på denne måten, så vil noen dømme deg og fortelle deg at du skal holde deg til fotballen, og slike ting. Men det er jeg ikke enig i. 

– Vi er alle mennesker, og vi har alle våre interesser. Men vi har også alle et samfunnsansvar. For oss fotballspillere vil selvsagt alltid hovedfokuset være på fotball, men dersom du kan si noe positivt eller få noen til å se en sak på en annen måte, og hjelpe andre med å spre budskapet om at alle er like, da vil noe godt komme ut av det. Dette er spesielt viktig i disse krisetider.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]