To spillere var hjernene bak dagens markering på Anfield

Duo i kapteinskomiteen med sterkt samfunnsengasjement.

1. jun 2020 kl 20.05 Einar Kvande

Liverpool-spillernes støtteaksjon til Black Lives Matter kom etter initiativ fra Virgil van Dijk og Georginio Wijnaldum. Det melder James Pearce hos The Athletic.

Den nederlandske duoen er nummer tre og fire i rekken av kapteiner i dagens tropp, etter Jordan Henderson og James Milner.

Wijnaldum og Van Dijk skal ha engasjert seg sterkt i skjebnen til George Floyd, som døde som følge av politivold i Minneapolis i forrige uke. Etter dette har det vært omfattende protester mot rasisme i hele USA, og Van Dijk og Wijnaldum foreslo før mandagens treningsøkt på Anfield at Liverpool-troppen også skulle slutte seg til protestene ved å vise solidaritet til Black Lives Matter-bevegelsen.

Dette resulterte i at samtlige 29 Liverpool-spillere samlet seg i midtsirkelen på Anfield mandag ettermiddag, og plasserte høyre kne på bakken. Etter at treningsøkten var over postet samtlige spillere bildet av seansen på sine sosiale medier.

Hentet inspirasjon fra Bundesliga

Ifølge Pearce har Van Dijk og Wijnaldum blitt inspirert av det de så i Bundesliga i helgen, i tillegg til følelsesutbruddet til den unge Liverpool-spissen Rhian Brewster på Twitter, samt reaksjonene til andre sportsstjerner som Lewis Hamilton og Serena Williams.

Borussia Dortmunds Jadon Sancho hadde i helgen en T-skjorte med tekst der han krevde rettferdighet for George Floyd, som han viste frem etter at han scoret i deres seier over Paderborn, mens Borussia Mönchengladbachs Marcus Thuram feiret sin scoring mot Union Berlin ved å sette seg ned med høyre kne i bakken.

Van Dijk og Wijnaldum mente at den beste måten for Liverpool-troppen å vise sin støtte var ved å stå samlet som en stemme utad. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]