– Jeg tror han ville blitt kjøpt av Manchester City hvis han hadde spilt fantastisk i den kampen

En utvisning skal ha kjølnet de lyseblås interesse for Van Dijk.

21. mai 2020 kl 17.00 Kenneth Baraas @KennethBaraas

Ronny Deila var manager for Celtic samtidig som Virgil van Dijk spilte for den skotske klubben. Den nåværende New York City-manageren har tidligere uttalt at han anbefalte Manchester City og andre klubber om at nederlenderen var moden for en overgang til en av toppklubbene i Premier League - i stedet gikk turen til Southampton. 

Liverpools lyseblå rival skal ha etterspurt videoklipp fra en god kamp stopperen hadde spilt ute i Europa. 

– Var jeg i kontakt med City? Ja. Jeg sa at de absolutt burde kjøpe ham. De sa: «Ok, vis oss den beste kampen han har spilt i Europa, så vil vi se på den.», sier nordmannen i et Youtube-intervju utført av Open Goal

NÆRE OVERGANG: Virgil van Dijk kunne fort endt opp i en annen toppklubb i Premier League.

NÆRE OVERGANG: Virgil van Dijk kunne fort endt opp i en annen toppklubb i Premier League.

Utvist

Heldigvis for Liverpool-supportere storspilte ikke Van Dijk i den neste kampen mot europeisk motstand, og interessen fra Manchester City skal ha kjølnet. 

– Det var vanskelig for meg å fortelle hvilken kamp det skulle være, for han hadde ikke hatt noen spesielt gode kamper ute i Europa. Han var dominerende i Skottland. Men så ble han utvist mot Inter på bortebane, sier den tidligere Vålerenga- og Strømsgodset-trenere videre. 

– Det var den store testen. Jeg tror han ville blitt kjøpt (av Manchester City) hvis han hadde spilt fantastisk i den kampen. 

– Jeg tror de store klubbene ser på skotsk fotball som et for lavt nivå, og at de ikke ønsker å ta sjansen på en spiller når prisen er såpass høy. Mens i Europa kan du vise hvor god du er. Jeg syntes Van Dijk var god, men han hadde ikke hatt den virkelig, virkelig gode kampen i Europa.

Dermed gikk turen via Southampton før forsvarsspilleren endte opp i Liverpool to og et halvt år senere. En karrierevei som har ført til at Van Dijk har blitt verdens beste forsvarsspiller. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]