– Vi gjør store fremskritt som lag, og jeg har definitivt utviklet meg mye selv

Virgil van Dijk mener tiden i Celtic gjorde ham til en vinner.

11. mai 2020 kl 11.49 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk var linket til alt av toppklubber i Premier League våren 2017. Han måtte vente til januar 2018 før han fikk overgangen han ventet på.

Manchester City og Chelsea var begge inne i bildet, mens det var Liverpool som fikk tak i nederlenderen.

– Det var surrealistisk for meg å måtte ta en avgjørelse på hvor jeg skulle gå. Den øyeblikkelige følelsen var Liverpool, og de krysset av på de fleste boksene mine, sier han i et intervju med Jamie Redknapp på The Football Show.

– Da jeg gikk til Celtic innså jeg ikke hvor stor klubb det var der og da, men jeg hadde en følelse før jeg kom til Liverpool om hvor store de er. Du ser alle kampene deres, og jeg hadde spilt der to ganger før jeg gikk der. I tiden før jeg signerte møtte jeg så mange Liverpool-supportere som fortalte meg at de håpet jeg skulle signere.

– Det var spesielt, og når ting var gjort og jeg kunne begynne å spille - så var debuten min mot Everton noe jeg aldri vil glemme, sier han.

En lang opptur

Med Virgil på laget har de helrøde hatt stor sportslig suksess de siste par årene.

– Slik ting har gått - jeg kom på vinteren, vi kom til Champions League-finalen. Så skuffelsen over å tape den, men så vinne året etterpå. Det å komme så nærme å vinne Premier League, der vi nå er i en så god posisjon til å forhåpentligvis klare det når ting kommer i gang igjen.

– Vi gjør store framskritt som lag, og jeg har definitivt utviklet meg mye selv.

– Det har vært en fin reise så langt som har tatt meg dit jeg er i dag. Alt skjer av en grunn. Det har skjedd etter hardt arbeid og dedikasjon, og det er jeg veldig stolt over.

Ble en vinner i Celtic

Van Dijk gikk fra Groningen til Celtic. Han mener selv at det var tiden i Skottland som gjorde ham til en vinner.

– Celtic er en enorm klubb. Folk undervurderer hvor stor den er. Jeg hadde to fantastiske sesonger der, og lærte mye om fotball og livet. Europacupkveldene var utrolige, og jeg lærte mye om hvordan jeg skulle spille mot enkelte spisser.

– Så har du skotske Premiership. Det er ikke den tøffeste ligaen i verden, men det er en liga der alle forventer at du skal vinne, og det var noe nytt for meg. I Willem II og Groningen var det aldri slik at det var forventet at du skulle vinne.

– Å vinne et ligamesterskap var noe jeg aldri hadde opplevd før i min unge alder, og å dra dit gjorde meg til en vinner. Det var veldig viktig for utviklingen min at jeg kom dit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]