En spiller får fortsatt ikke trene sammen med de andre

Liverpools førstelag kjører nå vanlige økter sammen, men en spiller er fortsatt ikke klar for å trene sammen med de andre.

1. jun 2020 kl 18.19 Einar Kvande

Liverpool trente på Anfield på mandag, som et ledd i forberedelsene til Premier League starter opp igjen om snaue tre uker. 

Ligalederen vil spille sin første kamp etter koronapausen mot Everton den 20. juni. Dersom Manchester City taper mot Arsenal tre dager tidligere vil Liverpool ha mulighet til å vinne ligaen i derbyet.

Liverpool-spillerne begynte trening med full kontakt i forrige uke, og størrelsen på treningsgruppene er gradvis blitt økt i løpet av den siste uken, og i dag kjørte Jürgen Klopp en full-skala internkamp, elleve mot elleve.

Da Jürgen Klopp ledet sin tropp på Anfield i dag var majoriteten av førstelagsspillerne med på økten. En spiller som fortsatt ikke er istand til å trene for fullt er imidlertid Xherdan Shaqiri. Sveitseren gjennomfører for tiden et individuelt treningsprogram, da han fortsatt ikke er i god nok fysisk form til å trene sammen med de andre, rapporterer thisisanfield.com.

Shaqiri fikk en leggskade på trening i forkant av kampen mot Manchester United i januar, og trente fortsatt ikke sammen med laget da koronapandemien stoppet fotballen. Nå som spillerne er tilbake i vanlig trening igjen etter en pause på over to måneder, er situasjonen fortsatt den samme for svetiseren. Han kan fortsatt ikke trene sammen med sine lagkamerater.

Tre juniorer tilbake etter skader

Ungguttene Sepp van den Berg, Yasser Larouci, Ki-Jana Hoever og Paul Glatzel sluttet seg til Curtis Jones, Harvey Elliott, Neco Williams og Caoimhin Kelleher, som representanter fra akademiet i førstelagstroppen.

Av disse var Kelleher, Larouci og Glatzel å finne på skadelisten da koronapandemien satte fotballen på vent. Glatzel vær veldig nær å begynne full trening igjen da koronaen stoppet fotballen, etter at han fikk ødelagt det fremre korsåbndet i det høyre kneet i treningskampen mot Tranmere i fjor sommer. Larouci fikk en hamstringskade da Liverpool U23 spilte 2-2 borte mot Wolverhampton den 29. januar, mens man trodde at sesongen var over for Kelleher som fikk en skade i korsbåndet i det ene kneet i begynnelsen av mars.

Inkludert disse disponerte Jürgen Klopp hele 29 spillere under dagens økt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]