Lovren innrømmer at manglende spilletid har testet tålmodigheten hans

Kroaten forteller at han alltid jobber knallhardt på trening for å få mer spilletid.

4. jun 2020 kl 19.32 Einar Kvande

Dejan Lovren kom til Liverpool fra Southampton i 2014, og 30-åringen er dermed en av spillerne som har vært lengst i Anfield-klubben. Men etter at Liverpool sikret seg Virgil van Dijk har det blitt lite spilletid for kroaten. Ikke minst fordi Joe Gomez har vist seg som en svært habil partner til nederlenderen.

– Det har vært en test for meg, innrømmer Lovren til Sky Sports.

– Men det er i slike stunder du må holde fast ved laget ditt enda mer, og vise dine kvaliteter selv om du ikke får spille for førstelaget. Neste dag på trening bør du gi alt, bare for å vise dine lagkamerater den respekten de fortjener. 

– Selvsagt er du ikke fornøyd når du må sitte på innbytterbenken, men det er managerens avgjørelse. Jeg respekterer den avgjørelsen, og er en fyr som alltid vil jobbe 200 prosent bak lukkede dører. Det er slik fotballen er. Det hadde vært hyggelig om 20 spillere kunne spille samtidig, men det er bare elleve plasser på laget. Den som er i best form vil spille, og det er rettferdig at det er slik.

Tåler kritikk

Lovren har vunnet Champions League med Liverpool og har vært VM-finalist med Kroatia, men likevel har han ofte blitt kritisert av supporterne. Så sent som i februar, etter at Liverpool tapte 3-0 for Watford, måtte Jürgen Klopp ta sin midtstopper i forsvar. 

– Det er slik livet er. Noen ganger er det positivt, noen ganger negativt. Men du må alltid ha troen på deg selv. Du vet hva du gjør bak lukkede dører. Du gir alt. På dette nivået er det normalt å bli utsatt for kritikk, er den filosofiske tilnærmingen til Lovren til kritikken han blir til del.

– Jeg bryr meg ikke så mye om det, om jeg skal være ærlig. Dersom det er kritikk jeg lytter til, så kommer den først og fremst fra manageren. Men jeg er selv min største kritiker. Jeg klarer å se om jeg spiller bra eller ei. Så enkelt er det. Jeg trenger ikke noen til å fortelle meg det. Jeg leser ikke mange aviser, og ikke lytter jeg særlig mye til fotballeksperter heller.

– Kritikk er hva det er. Dette er fotball, og du må håndtere kritikk. Noen spillere klarer ikke det, og det påvirker spillet deres. Det er viktig å akseptere kritikk. Kritikken gjør meg bare sterkere. Kritikk har alltid vært en del av fotballen, og det vil alltid være en del av fotballen.

Klopp har skapt en vinnerkultur

I Lovrens to første sesonger i Liverpool kom laget henholdsvis på sjette- og åttendeplass i Premier League, men under Jürgen Klopp har ting endret seg. Liverpool vant Champions League i fjor, og er nå bare to seiere unna å vinne Premier League.

– Dette har alltid vært en stor klubb. Det har alltid vært Liverpool Football Club. Slik var det da jeg kom hit også, men vi spilte ikke bra. Folk så oss vinne mot Manchester United og Manchester City, men i neste kamp kunne vi tabbe oss ut. Det var ikke akseptabelt. I en storklubb forventer alle at du skal gjøre det bra i de mindre prestisjefulle kampene også.

GLEDER SEG: Dejan Lovren ser frem til at Premier League-fotballen ruller igjen om drøye to uker.

GLEDER SEG: Dejan Lovren ser frem til at Premier League-fotballen ruller igjen om drøye to uker.

Lovren mener at Klopp har forandret tenkemåten i Liverpool, og skapt en vinnerkultur.

– Han kom hit og ba oss tenke positivt. Han ba oss tro på oss selv. Uten tro kan du ikke utrette noe.

– Vi stopper ikke opp. Selv når vi spiller opp mot vårt beste ser han ting vi kan forbedre oss på. Han hadde det store bildet i hodet, og manglet bare noen få brikker. Så han kjøpte Alisson og Virgil, og så falt alt på plass. Han har gjort en utrolig jobb.

– Når det gjelder hvordan klubben er organisert, så har det skjedd store endringer. Jeg kan bare si at manageren har gjort en veldig god jobb, og det samme har eierne og alle de andre som jobber for Liverpool FC.

På det personlige plan husker Lovren med glede vinnermålet i kvartfinalen i Europa League mot Borussia Dortmund i 2016, men Champions League-seieren i fjor overgår alt han har opplevd som fotballspiller.

– Det var noe jeg alltid har drømt om, og det samme gjelder nok for de andre spillerne og manageren. Etter at vi tapte den første finalen mot Real Madrid sa manageren at jeg ikke måtte gråte, men heller tenke på ham som hadde tapt seks finaler! Han sa vi ville få en ny sjanse, og det gjorde vi!

Fokuserer på å vinne de to neste kampene

Liverpool er nå bare seks poeng unna å vinne Premier League, noe som i så fall vil bli enda større for klubben.

– Det å vinne skaper avhengighet. Vi vant Champions League, og selv om jeg ikke spilte følte jeg meg lykkelig og stolt over å være en del av laget.

– Men noen ganger tenker du selvsagt på deg selv og at du ønsker å spille. Det er ikke så hyggelig når du ikke gjør det, men jeg klarer likevel å beholde riktig fokus. Jeg er alltid klar til innsats. Dersom noen blir skadet og må byttes ut, så er jeg klar til å komme inn og vise mine kvaliteter. Det tror jeg at jeg beviste forrige sesong, da Joe Gomez eller Joël Matip var skadet, og jeg kom inn og spilte.

– Mitt mål er å få spille og vinne så mange trofeer som mulig. Akkurat nå fokuserer vi bare på å vinne de to neste kampene, slik at vi kan bli kronet som mestere. Etter det får vi se hva som skjer, avslutter mannen som fyller 31 år i juli.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]