– Jeg har vært her i fem år, men håper at det bare er starten

Joe Gomez kom til Liverpool sommeren 2015.

4. jun 2020 kl 14.35 Arild Skjæveland

Joe Gomez hadde akkurat fylt 18 år da han signerte for Liverpool i juni 2015. Nå er midtstopperen del av det mest solide forsvaret i England, har vunnet Champions League, VM for klubblag, og er i ferd med å bli seriemester.

Sammen med Virgil van Dijk utgjør han et av de beste stopperparene i europeisk fotball, og er tilbake på sitt beste etter flere alvorlige skader allerede i karrieren.

20. juni er en mulig dato for Liverpools neste kamp, når Everton er motstander. Det er på dagen fem år etter at Gomez signerte sin første kontrakt med klubben, etter at overgangen verdt 3,5 millioner pund var i boks.

– Det har vært oppturer og nedturer, og noen perioder har gått raskere enn andre, men jeg er så takknemlig for å være i denne klubben. At jeg nærmer meg mitt femte år er no jeg setter pris på, sier 23-åringen til Liverpoolfc.com.

– Forhåpentligvis er det bare starten på reisen. Fem år er en lang periode, men jeg håper at det bare er de første kapitlene i det som kan bli mange flere år her. Det har definitivt vært en spesiell tid, og jeg har vokst mye her. Det har vært nesten hele oppveksten min som voksen, etter at jeg kom hit som 18-åring. Jeg har lært så mye om klubben og byen, og det har vært en glede, sier han videre.

2015: Joe Gomez signerte for Liverpool sommeren 2015.

2015: Joe Gomez signerte for Liverpool sommeren 2015.

Overgått forventningene

Brendan Rodgers var manager da Gomez ble hentet til klubben. Han startet i Premier League den sesongen, og spilte venstreback. I oktober ble Rodgers erstatte med Jürgen Klopp. Gomez mener at det har overgått alle forventninger.

– Det har overgått forventningene, og mer enn det. Jeg har sagt det noen ganger tidligere, men jeg tror ikke at jeg innså hvor stor klubben var da jeg signerte.

Han er glad for å være tilbake på treningsfeltet, etter snart tre måneder uten kamper.

– Det å komme tilbake ga meg perspektiv på hvor fint det har vært å være del av denne klubben, og å kunne være involvert er noe jeg er takknemlig for.

Kun Jordan Henderson, Adam Lallana og Dejan Lovren har vært lenger i klubben enn midtstopperen.

– Det visste jeg ikke! Men jeg har definitivt vokst her. Jeg har lært ekstremt mye av å være i klubben så lenge. Jeg føler at jeg har mye jeg fortsatt må lære, og ser meg selv som en ung spiller i laget, men det betyr vel at jeg har god greie hva det betyr å spille for klubben og hvilket ansvar det er.

Gomez fylte nylig 23 år. Han har kontrakt med Liverpool til sommeren 2024.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]