Klopp har begrenset med alternativer når forsvarsrekka skal komponeres til kampen mot Crystal Palace

Det kan bli unge sidebacker mot The Eagles.

Allerede før søndagens målløse Merseyside-derby hadde Jürgen Klopp få alternativer å velge blant når han skulle komponere forsvarsrekka, med både venstreback Andy Robertson og høyreback Nathaniel Clyne uaktuelle. Sistnevnte har vært skadet hele sesongen, så at han var uaktuell kom ikke som noen bombe.

Andy Robertson sto over både en internkamp den 7. juni og treningskampen mot Blackburn sist torsdag, derfor kom det heller ikke som noe sjokk at han ikke var aktuell for spill på Goodison Park. Det har imidlertid ikke kommet noen opplysninger om hvilken type skade det er skotten sliter med, og hvor lang tid det vil ta før han vil være tilbake på banen. Men at Liverpool, ifølge James Pearce, nå diskuterer å gå til innkjøp av en ny venstreback forteller at det er tynt i rekkene bak Skottlands landslagskaptein.

Mot Everton valgte Klopp å satse på James Milner som erstatter for Robbo, men visekapteinen hinket av banen med en hamstringskade like før pause. 

– Milner kjente det strammet litt til i hamstringen, noe han har hatt problemer med tidligere også. Det er ikke ofte Millie er skadet, og forhåpentligvis er det ikke alvorlig. Han er smart nok til å fortelle det med en gang han føler det, så forhåpentligvis ble han byttet ut til riktig tid, sa Klopp til pressen etter det målløse oppgjøret mot Everton.

– Han rekker kanskje ikke onsdagens kamp, men vi har håp om at han kan være tilbake i kampen etter det, la Liverpool-manageren til.

Det skulle i så fall bety at han tror at Milner kan rekke toppkampen mot Manchester City på Etihad.

MÅTTE GI SEG: James Milner fikk problemer med hamstringen i venstre lår i kampen mot Everton.

MÅTTE GI SEG: James Milner fikk problemer med hamstringen i venstre lår i kampen mot Everton.

Stortå til besvær

Det var Joe Gomez som erstattet James Milner som venstreback mot Everton, men Gomez kan bli foretrukket som midtstoppermakker til Virgil van Dijk mot Palace, ettersom nederlenderens stoppermakker i derbyet, Joël Matip, også ble skadet. Et drøyt kvarter før slutt måtte nemlig Matip forlate banen med en skadet stortå.

– Joël var uheldig, og vi måtte ta en rask avgjørelse. Han fikk skaden i en situasjon med Richarlison, hvor han bøyde eller strakk stortåen. Jeg tror ikke mange har hatt en slik skade. Det var veldig smertefullt, men forhåpentigvis blir det bedre. Vi får se når smertene er borte. Jeg håper det ikke er noen alvorlig skade, men jeg vet ikke ennå, sa Klopp til pressen etter det målløse lokaloppgjøret.

SMERTEFULLT: Joël Matip fikk en noe uvanlig skade i den ene stortåa mot Everton.

SMERTEFULLT: Joël Matip fikk en noe uvanlig skade i den ene stortåa mot Everton.

Det var Dejan Lovren som erstattet Matip det siste drøye kvarteret mot Everton, men kroaten hadde ikke noe godt innhopp, og Everton skapte sine største sjanser etter at den tidligere Southampton-spilleren kom på etterskudd i løpedueller. Derfor kan Klopps valg fort falle på Gomez som Van Dijks makker mot Crystal Palace onsdag kveld. Men hvem skal da spille venstreback?

Dejan Lovren har lite erfaring med venstrebackspill, så valget kan fort falle på unge Yasser Larouci. Den Algerie-fødte forsvarsspilleren står bokført med kun to førstelagskamper for Liverpool, men er nestemann i venstreback-køen, selv om den unge scouseren Adam Lewis også kan være et alternativ.

Klopps alternativer

Summerer vi opp har Klopp følgende forsvarsspillere å velge mellom dersom Robertson ikke blir friskmeldt til kampen mot Crystal Palace:

Høyrebacker: Trent Alexander-Arnold, Neco Williams

Midtstoppere: Virgil van Dijk, Joe Gomez, Dejan Lovren

Venstrebacker: Yasser Larouci og Adam Lewis.

Andre alternativer i forsvarsrekka er de unge nederlenderne Sepp van den Berg og Ki-Jana Hoever, men ingen av de har erfaring med venstreback-spill. Van den Berg er midtstopper, og det er også Hoever, selv om sistnevnte også har spilt en del som høyreback.

Vi drister oss til å spå at Klopp går for følgende forsvarsfirer mot Roy Hodgsons lag onsdag kveld om Robbo ikke kan stille: Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Larouci.