Merseyside-derbyet ble den mest sette Premier League-kampen noensinne - supporterne får skryt fra politiet

22. jun 2020 kl 16.45 Jens Hapnes Rege

Merseyside-derbyet ble en tannløs affære søndag kveld, og ingen av lagene virket helt fornøyde med kampens resultat slik det utartet seg. Kampens kjedelige natur skal ikke ha gjenspeilet seg i seertallene. 

Rekord

Sky Sports avslører nå at oppgjøret mellom Liverpool og Everton er den mest sette Premier League-kampen noensinne i Storbritannia. 

Kampen hadde et gjennomsnittlig seertall på fem millioner, mens hele fem og en halv million var inne og så kampen på det meste. 

MARKERING: Omtrent fem millioner så Mané tjuvstarte mot Everton.

MARKERING: Omtrent fem millioner så Mané tjuvstarte mot Everton.

Merseyside-derbyet knuste den forrige rekorden, som ble satt i 2012 da Manchester-derbyet hadde omtrent fire og en halv million seere på det meste. 

Skryt fra politiet

Englands øyne var rettet på folket fra Merseyside da Everton og Liverpool møttes søndag kveld, og flere antok at supporterne ville samles utenfor stadion. De antakelsene viste seg å være helt feil. 

Begge lags supportere holdt seg hjemme og bidro til de fantastiske seertallene på Sky Sports, og fikk skryt fra Merseyside-politiet. 

– En stor takk til både supportere av Liverpool og Everton. Begge lagene er trygt på stadion. Ingen supportere har samlet seg. Klubbene og byen deres kan være stolte av dere, skrev de før kampen.

Politiet skrøt ytterligere av begge lags supportere etter kampen.

– Øynene til landet og verden var på Merseyside i aften. Dere har bevist for noen fantastiske supportere vi har og vi kan ikke takke dere nok for det, skrev de på sin Twitter-konto.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]