Liverpool har diskutert kjøp av venstreback

Liverpools behov for en god reserve på venstrebacken ble tydelig mot Everton.

22. jun 2020 kl 15.01 Jens Hapnes Rege

Andy Robertson var den eneste av spillerne fra den vanlige startelleveren som ble utelatt fra troppen mot Everton. Skotten har slitt i oppkjøringen, og ble ikke risikert mot Everton selv om Klopp mente at han kunne ha spilt. 

James Milner har hverken den samme energiske løpskraften eller den følsomme innleggsfoten, og måtte ut med skade like før pause i søndagens oppgjør. Da var det Joe Gomez som fikk i oppgave å bekle venstrebacken for første gang siden 17/18-sesongen.

Mangelen på en fullverdig reserve på venstrebacken ble tydelig da Liverpool slet med å skape muligheter fra venstresiden. 

Ifølge troverdige James Pearce skal det ha blitt diskutert å hente inn en venstreback.

Backup diskuteres

– Det har blitt diskutert (å kjøpe en reserve på venstrebacken). Det kommer an på om Klopp har nok tro på at Larouci kan ta steget opp den neste sesongen, skriver han i en Q&A med Liverpools supportere.

Hverken nevnte Yasser Larouci eller scouseren Adam Lewis har tatt de stegene man hadde håpet på denne sesongen etter at de reiste med laget forrige pre-season. 

FÅR MULIGHETER? Larouci kan få muligheter mot slutten av sesongen.

FÅR MULIGHETER? Larouci kan få muligheter mot slutten av sesongen.

Forrige sommer skal Klopp ha ønsket å hente Lloyd Kelly, en unggutt som kan bekle både venstrebacken og stopperplass, men 21-åringen valgte Bournemouth fremfor Liverpool.

Sannsynlige mål

Lloyd Kellys profil gir en god pekepinn på hva Liverpool ønsker seg fra reserven på backplass. Unge spillere som vil være tilfredse med begrenset spilletid, som kan ta steget opp på førstelaget når Robertson blir eldre. Optimalt sett ønskes det også at spillerne kan bekle en stopperplass ved behov.

Noen av venstrebackene som har blitt linket til Liverpool er Max Clark (Vitesse), Matt Targett (Aston Villa), Jamal Lewis (Norwich City), Ruben Vinagre (Wolves) Pervis Estupiñan (Osasuna) og Gideon Mensah (RB Salzburg). Spillerne passer bra med profilen som ble beskrevet ovenfor. 

Liverpools unggutter kan få muligheter til å bli Andy Robertsons andrevalg på tampen av sesongen, men dersom de ikke tar mulighetene virker det ikke usannsynlig at Klopp og hans transferteam speider markedet etter en venstreback. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]