To ute, to tilbake

Jürgen Klopp med både positive og negative skadenyheter i dag.

23. jun 2020 kl 22.10 Øystein Tronstad

Mens Andy Robertson og Mohamed Salah var savnet mot Everton, så måtte James Milner og Joël Matip forlate Goodison Park med skader. De to førstnevnte vil være tilbake og aktuelle for å starte morgendagens møte med Crystal Palace, mens de to siste definitivt er ute.

– Mo trente som vanlig i går. Han vil trene i dag og det skulle bety at han er tilgjengelig. Men dere må vente til i morgen for å se hva jeg gjør med startoppstillingen. Samme med Robbo, trente som normalt, sier Klopp som ikke vil koble de nylige skadene til lockdown og den nye belastningen for spillerne.  

– Millie og Joel vil ikke være tilgjengelige i morgen. Vi må se hvor lenge de blir ute. Matip, så tror at jeg det var en duell med Richarlison eller Calvert-Lewin, de trampet på foten hans og det gjør vondt. James Milner følte noe i hamstringen sin, men det er ikke veldig seriøst. Det er James, han trener 365 dager i år. Han kom tilbake fra lockdown og kunne spille allerede neste dag så det har ikke noe med det å gjøre.

Liverpools kommende kampprogram ser sånn ut (merk at ikke alle er endelig bekreftet).
24. juni Crystal Palace (h)
2. juli Manchester City (b)
5. juli Aston Villa (h)
8. juli Brighton (b)
11. juli Burnley (h)
15. juli Arsenal (b)
18. juli Chelsea (h)
26. juli Newcastle (b)

– Det er en utfordring, 100 prosent, som det er nå. Spille søndag, onsdag, det er alltid vanskelig for managere med så få dager imellom. Det har vært noen skader hos oss og andre lag. Det kommer til å skje, 100 prosent, og vi må sørge for at guttene er i best mulig form.

Se Liverpool - Crystal Palace på onsdag fra 21:15 på TV 2 Sport 1 Premium og Sumo.

– Det er en massiv test, en skikkelig, skikkelig tøff en. Men det er likt for alle, så vi må bare sørge for at restitusjon, behandling og alt rundt er helt spot on. Vi har tøffe perioder i løpet av et år. Jeg studerte idrettsvitenskap men er usikker på hva som er best. Å ha ni uker helt fri, trene i fire uker også spille. Eller å spille 14-15 uker også ha ti kamper på 30 dager som vi har rundt juleprogrammet. Begge er krevende men det er jobben, å sørge for at vi kommer oss gjennom det på best mulig måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]