– Jeg er glad jeg er i live

Taiwo Awoniyi snakker for første gang om situasjonen der han skallet sammen med en motstander og ble slått bevisstløs allerede før han tok bakken.

30. jun 2020 kl 13.40 Einar Kvande

Liverpools utlånte angriper Taiwo Awoniyi sier han er glad for å være i live etter at han skallet sammen med Augsburg-forsvarer Felix Udoakhai 18 minutter ut i Mainz sin hjemmekamp mot Augsburg tidligere denne måneden. Spissen besvimte før han tok bakken, og fikk en kraftig hjernerystelse.

– Legen mente jeg var heldig som ikke landet med hodet først, for da ville det ha blitt langt alvorligere, forklarer Awoniyi til ESPN.

– På sykehuset var de overrasket over at jeg ikke landet med hodet først siden jeg besvimte før jeg tok bakken. Jeg var heldig at beina mine tok bakken først, og at også skulderen tok bakken før hodet. Hadde jeg landet rett på hodet ville dette ha gått mye dårligere, gjentar 22-åringen.

Awoniyi husker ikke noe fra perioden fra han gikk opp i hodeduellen og frem til han våknet på sykehuset. 

– Legen sa at jeg hadde kommet til bevissthet og snakket mens jeg var ute på banen, men dette husker jeg ingenting av. Legen sa jeg hadde fortalt dem at jeg var okay, og ønsket å spille videre.

– Da jeg kom til sykehuset våknet jeg. De løftet meg opp, og det var da jeg skjønte at jeg ikke var på banen lenger.

En reddende engel

Dommer Marco Fritz reagerte raskt da han skjønte at Awoniyi var bevisstløs, og sørget for at spilleren fikk frie luftveier. 

– De fleste spillerne fikk ikke engang med seg det som skjedde. Han var den som så det, og som reddet meg. Jeg har sett opptak av hendelsen etterpå, og jeg skjønte nesten ikke at det der kunne være meg. Jeg kan ikke få gitt nok ros til dommeren. Jeg har både sendt ham en tekstmelding og ringt ham, for da jeg så opptakene skjønte jeg at han hadde vært min reddende engel. 

– Dommeren sa han var glad jeg var i live, og at han ser frem til å se meg neste sesong om jeg fortsatt er i klubben.

Selv om skaden ikke var så alvorlig som man først hadde fryktet, ble Awoniyi værende til observasjon på sykehuset over natten. For å være føre var, så ble han ikke benyttet i Mainz sine to siste kamper for sesongen.

– Legene fortalte meg at jeg kunne spille etter sju dager, men at det var opp til meg selv om jeg ønsket å spille så tidlig. Klubben anbefalte meg å slappe av litt, siden vi ikke kom til å rykke ned likevel. De spurte meg om jeg ønsket å spille, men de sa også at legen hadde bedt om at jeg ikke spilte på en stund, siden dette var en ganske fersk hendelse. Dette var de medisinske rådene jeg fikk, men jeg ble fortalt at jeg kunne spille om jeg ønsket det selv.

Awoniyis låneopphold i Tyskland er nå over, og planen hans er å reise tilbake til Liverpool for å få klarhet i sin fotballfremtid.

– Sesongen er over nå. Jeg vil ha et møte med Liverpool sammen med agenten min, og så får vi se hva som skjer med tanke på neste sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]