Henderson etter samtale med Gerrard:– Vi vant for Steven

Jordan Henderson dediserer klubbens 19. ligagull til den tidligere kapteinen.

1. jul 2020 kl 09.01 Arve Vassbotten

Jordan Henderson fikk en tøff periode med å etterfølge Steven Gerrard som Liverpool-kaptein i 2015, og mange tvilte på om han var rett mann for jobben.

Den kritikken har stilnet nå, etter at han har brakt hjem fire troféer på litt over ett år, med Champions League-pokalen, Super Cup, VM for klubblag og nå klubbens første Premier League-trofé.

Etter at Henderson vant Champions League i fjor tatoverte han pokalen på låret, nå kan det bli en ny tur til tatoveringssjappa.

– Muligens. En del av guttene har nevnt det allerede. Så jeg tror ikke jeg kan svikte dem, men vi får vente å se, sier Henderson til Telegraph.

MINNE FOR LIVET: Jordan Henderson glemmer ikke datoen han løftet Champions League-pokalen med denne tatoveringen.

MINNE FOR LIVET: Jordan Henderson glemmer ikke datoen han løftet Champions League-pokalen med denne tatoveringen.

– Var knust i 2014

Om han ikke kan love en ny tatovering, er Henderson raskere med å gi æren for trofeet til mannen han etterfulgte som kaptein.

– Etter alt han har gjort for meg og denne fotballklubben, er ikke denne æren bare for oss spillere og fansen, men også for spillere som Steven Gerrard og Kenny Dalglish, som betyr så mye for klubben.

– Jeg vet hvor mye det ville betydd for Stevie å vinne Premier League-tittelen. Han er så glad på våre vegne over at vi klarte det. Jeg var knust i 2014 over at vi ikke klarte å vinne for ham, men jeg vet at han er så glad og stolt over at denne laget klarte å hente Premier League-trofeet til Liverpool.

– Dette er ganske personlig for meg, og å kunne gjøre det for ham er ganske stort, sier Henderson. 

Til Liverpool Echo sier Henderson at han har snakket med Gerrard etter triumfen. 

– Da jeg tok over som kaptein, og folk kanskje tvilte på meg eller kritiserte meg som person, sa jeg - og jeg vil alltid si - at ingen vil erstatte Steven Gerrard i denne fotballklubben, uansett hva kapteinen eller laget vinner.

– Ingen vil noen gang erstatte ham. Det var ikke engang i mine tanker da jeg tok over kapteinsbindet å erstatte ham, det var bare å gjøre det beste jeg kunne for denne fotballklubben, og dette laget, og det er alt jeg forsøker å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]