Øyeblikket som overbeviste Roy Keane om at Jordan Henderson kunne bli noe stort

Roy Keane trente Jordan Henderson i Sunderland da han var i klubben fra 2006-2008. Et øyeblikk gjorde spesielt inntrykk på iren.

29. jun 2020 kl 23.44 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson har gjort noe ingen Liverpool-kaptein har gjort tidligere i å vinne Champions League, VM for klubblag og Premier League. 

Få hadde trodd at det var Sunderland-gutten som skulle bli den første Liverpool-kapteinen på 30 år som løftet det gjeve Premier League-troféet over hodet. 

I en artikkel av The Athletic som ser nærmere på 30-åringens utvikling, pekes et øyeblikk på som sentralt i hvorfor han har kommet så langt. 

Jordan sto opp

Sunderland skulle møte Gateshead til en pre-season kamp, men Roy Keane selv kunne ikke være til stede grunnet en førstelagstrening. Gateshead, fem nivå lavere enn Sunderland på det tidspunktet, vant kampen 2-0. 

Neil Bailey, Sunderlands reservelagstrener på det tidspunktet, beskriver hva som skjedde etterpå. 

– Roy var ikke der den dagen ettersom han hadde førstelagstrening. Han ringte meg, og sa at alle spillerne skulle komme til treningsbanen, hvor han ville vente.

– Han skjelte ut seniorspillerne først, og jeg mener virkelig skjelle ut. Men de unge guttene kom ikke unna med det heller, inkludert Jordan. 

– «Tror dere at dere kan spille på mitt førstelag?», gjentok han flere ganger, og flere unngikk konfrontasjonen. Men Jordan sa: «Ja, det tror jeg.» Det imponerte Roy. 

SPILTE SEG INN: Henderson fikk sitt gjennombrudd i Sunderland.

SPILTE SEG INN: Henderson fikk sitt gjennombrudd i Sunderland.

Under Roys vinger

Kvelden etter at Keane konfronterte stallen debuterte Henderson i en vennskapskamp mot Ajax. Hendersons tidligere trener forklarer hvorfor Henderson med sin fryktløshet imponerte Manchester United-legenden. 

– Jeg husker at jeg tok han av banen en kamp. Jeg visste at han ikke var fornøyd. Han sa ingenting etter kampen, men jeg visste hva som var i vente. Neste morgen banket det på døren. 

– «Hvorfor tok du meg av?» Jeg mente han prøvde å bevise for mye at han var en god spiller ved å ta de vanskelige valgene. «Bare spill det du ser», sa jeg til ham. 

– Det var forskjellen med Jordan. Han omfavnet konfrontasjon og brydde seg ikke om det, selv dersom det betydde kritikk rettet mot ham. Han var villig til å lytte til andre argumenter, forklarer Bailey. 

I noen U21-treninger skal Keane ha blitt med og spilt på midtbanen sammen med Henderson. Han fortalte han hvor han skulle løpe og når han skulle bli. Tenåringen ble mentalt utslitt av Keanes pågående stil, men klarte å takle de høye kravene. 

Noen år senere fikk Henderson sin drømmeovergang til Liverpool, og ti år senere har han blitt den første Liverpool-kapteinen på 30 år som kan heve Premier League-troféet over hodet. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]