– Jeg er heldig som er en del av dette laget og denne sesongen

Den kroatiske stopperen forteller om sesongen, kvelden tittelen ble avgjort og motivasjonen for å slå City i kveldens stor møte.

2. jul 2020 kl 16.45 Øystein Tronstad

– Fra mitt synspunkt så har vi oppnådd noe spesielt. Når du ser tilbake på all den tiden hvor vi ikke vant noe, men så kom det store trofeet forrige år med Champions League. Det var sånn det startet. Selvtilliten vokser og etter det så vant vi tre nye trofeer, men å hente ligaen etter 30 år, det er virkelig utrolig. Spesielt med tanke på hvor mye supportere over hele verden har ventet på det. Jeg er heldig som er en del av dette laget og denne sesongen. Jeg tror at det er noe vi aldri vil glemme, sier Dejan Lovren til Liverpoolfc.com om den ferske ligatittelen og alle følelsene som har strømmet på siden forrige torsdag da Chelsea slo Manchester City på Stamford Bridge.

– Helt ærlig så skulle vi grille sammen, uavhengig av resultatet på kvelden, og vi forventet ikke at Chelsea skulle vinne med tanke på Manchester Citys form hvor de slo alle minst 3-0 eller mer.

– Vi tenkte at det var en god tanke å møtes og at det ville bli en hyggelig kveld. De siste 15 minuttene var ganske intense og etter at fløyta gikk så var det en eksplosjon av følelser, fantastisk.


30-åringen fyller år på søndag når Aston Villa gjester Anfield, men først er det storkampen på Etihad i kveld som gjelder. Etter Joël Matips fotskade har Lovrens sjanser for spilletid økt betraktelig. Noen av hans beste kamper i rødt har vært mot nettopp City.

– Vi skal fortsatt møte en utrolig motstander som spiller en helt annen stil enn oss. De elsker å spille fotball og det er alltid en stor kamp mot dem. Men det sier en del av vi er 23 poeng foran dem. Noen ganger så tenker man «herregud».

– Vi bør verdsette det vi har fått til også er det ikke om de 23 poengene, det handler om å fortsette å vinne, så det vil bli en underholdende kamp for seerne, sier Lovren som startet sammen med Virgil van Dijk i det omvendte oppgjøret i fjor da Liverpool vant 3-1 på Anfield. 

Kroaten har også gode minner fra Etihad i Jürgen Klopps første test der. Liverpool vant 4-1 over Manuel Pellegrinis mannskap 21. november 2015. Den gang var Martin Škrtel makkeren i midtforsvaret og fra den kamptroppen er det kun Lallana, Firmino, Milner og Lovren som fortsatt er i Liverpool.

– Jeg gikk ikke rett fra Dinamo Zagreb til Liverpool. Du må gå steg for steg og når øyeblikket byr seg så må du gripe det. Sånn har jeg gjort det i karrieren min og sånn har vi gjort det her i Liverpool. Hvert år som har gått har vært en del av læringsprosessen. Vi manglet noen brikker i puslespillet men stopper aldri å drømme, å tro eller å jobbe videre, forteller Lovren som for alvor kom på blokka til Liverpool da han ble matchvinner for Southampton på Anfield i september 2013.

Storkampen Manchester City - Liverpool ser du i kveld fra 21:15 på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]