Jamie Carragher om Lovren:– Med en gang Lovren kom på banen slo de ballen mot hans område

Dejan Lovren hadde et trøblete innhopp mot Everton, og ble kritisert kraftig av Jamie Carragher

23. jun 2020 kl 10.36 Jens Hapnes Rege

Da James Milner ble skadet mot slutten av den første omgangen måtte Joe Gomez tre inn i en uvant venstreback-posisjon, og da Joel Matip ble skadet midtveis i den andre omgangen måtte fjerdevalg Dejan Lovren inn ved siden av bautaen Virgil van Dijk. 

Etter byttet hadde Everton sin desidert beste periode i kampen, og bare en god Alisson og svake Everton-avslutninger gjorde at Liverpool holdt nullen mot blåtrøyene. 

Jamie Carragher fikk over 700 kamper for Liverpool, og da han så Lovrens forsvarsspill fra kommentatorplass slaktet han kroaten.

For emosjonell

– Jeg kan si deg hva den riktige avgjørelsen er: å spille mot Lovren. Jesus, han er dårlig, sa han etter en av Evertons store sjanser. 

– Han er for emosjonell, det har alltid vært problemet hans. Han føler alltid at han må vinne kampen, at han må vinne duellen, fortsatte scouseren

– Jeg pleide å spille den posisjonen og av og til må man bare akseptere at noen kan være sterkere og raskere. Man må prøve å komme i gode posisjoner og prøve å holde de igjen. 

– Jeg sa tidligere at de (Everton) spilte ballen rett i Virgil van Dijks hule hånd, men med en gang Lovren kom på banen slo de ballen mot hans område, og det er område de bør sikte på. 

TAR KAMPEN: Lovren fikk trøbbel mot Troy Deeney da Liverpool ble slått 3-0 av Watford.

TAR KAMPEN: Lovren fikk trøbbel mot Troy Deeney da Liverpool ble slått 3-0 av Watford.

Impulsiv

James Pearce er mindre kritisk i sin analyse, men peker på de samme svakhetene som Carragher i The Athletics Liverpool-podcast.

– Jeg har alltid prøvd å forsvare Dejan Lovren. Han er ikke i nærheten av like dårlig som flere Liverpool-fans mener. Han er en av de spillere som kan gjøre fire gode ting og en dårlig, og folk snakker bare om det dårlige.

– Man spiller ikke i Champions League-finalen og VM-finalen som han har dersom man er helt elendig.

– Samtidig vet vi at han kan være upolert og impulsiv. Vi så da han kom inn på søndag at det kan spre panikk når han er slik.

Jeg er ikke enig i at han bør bli bannlyst denne sommeren, og at Liverpool må gå videre fra han denne sommeren. Realiteten er at han er Liverpools fjerdevalg på stopperplassen, fortell meg hvem som har et bedre fjerdevalg enn Lovren i Premier League.

– Før COVID-19 var det omtrent sikkert at han skulle dra i sommer, men nå er det mer oppe i luften. Det kommer an på tilbudene både for han og for klubben, avslutter journalisten om kroaten.

Dejan Lovren kan få en rolle å spille onsdag kveld når Liverpool møter Crystal Palace dersom skadeproblemene i forsvarsfireren vedvarer. Klopp vil oppdatere om skadesituasjonen på tirsdagens pressekonferanse klokken 14.30. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]