Slik forklarer Klopp byttet av Gomez

Joe Gomez ble på mange måter syndebukken etter Liverpools 4-0 tap på Etihad. Jürgen Klopp valgte å bytte ut midtstopperen i pausen.

3. jul 2020 kl 16.44 Einar Kvande

Jürgen Klopp forklarer at han byttet ut Joe Gomez fordi han var redd for at midtstopperen skulle bli utvist om han spilte andre omgang mot Manchester City.

Gomez hadde en marerittlignende førsteomgang, og har i ettertid fått mye av skylden for at Liverpool lå under 3-0 til pause.

Først holdt den engelske landslagsspilleren et godt tak i Raheem Sterling, slik at sistnevnte fikk straffesparket som City gjorde 1-0 på. Og på det andre målet trillet Sterling ball i hatt med en Gomez som var på hæla, og satte ballen mellom beina på Liverpool-stopperen og i mål. 

Phil Foden gjorde 3-0 like før pause, og et selvmål fra Alex Oxlade-Chamberlain førte til at det ble et sviende nederlag for Jürgen Klopps menn mot de lyseblå.

Har bare to skadefrie seniorstoppere

Gomez var altså negativt involvert ved Citys to første mål, og fikk også gult kort i forbindelse med straffesparket. Og med Dejan Lovren og Joël Matip ute med skader, fryktet Klopp at Gomez skulle få et gult kort til, og dermed bli suspendert til neste kamp. Derfor valgte han å flytte Fabinho ned som midtstopper i andre omgang, og la Gomez bli igjen i garderoben.

– Nei, Gomez var ikke skadet. Han hadde et gult kort. Jeg tenkte på det med en gang han fikk det gule kort, at vi vet ikke nøyaktig når Dejan vil være tilbake, forklarer Klopp til Liverpool Echo.

– Vi har ikke så mange midtstoppere skadefrie nå, og derfor ønsket jeg ikke at han skulle få et gult kort til og bli suspendert. Derfor gjorde vi dette byttet, sier Klopp og sikter til at han satte inn Alex Oxlade-Chamberlain på midtbanen da han tok av Gomez, og altså sende Fabinho ned i forsvarsrekka.

Matip er ute for resten av sesongen, og dermed har Klopp bare to seniorstoppere som er skadefrie for øyeblikket, i Gomez og Virgil van Dijk. Liverpools medisinske team vil fortsette å følge skadesituasjonen til Lovren frem til søndagens kamp mot Aston Villa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]