– Dette er en belønning for den utviklingen han har hatt

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Liverpool FC har belønnet Curtis Jones med en ny femårskontrakt.

4. jul 2020 kl 21.01 Einar Kvande

Curtis Jones ble det yngste kapteinen i Liverpools historie da han ledet de røde i FA-cupkampen mot Shrewsbury Town på Anfield i februar. I tillegg fikk han sin Premier League-debut i 3-0 seieren over Bournemouth i desember, og ble matchvinner i cupderbyet mot Everton i januar.

– Jeg er veldig godt fornøyd med dette, og det er så fortjent, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com om det faktum at Liverpools nummer 48 har bundet seg til klubben helt frem til sommeren 2025.

– Dette er litt annerledes enn da Curtis signerte sin forrige kontrakt i fjor. Da handlet det om at både spiller og klubb ønsket å samarbeide på lang sikt. Denne gangen handler det mer om å belønne spilleren. Da Curtis signerte sin forrige kontrakt lovet vi ham at dersom han fortsatte å forbedre seg og vokse som spiller, så ville vi sørge for at han ble belønnet for det, og det er hva vi nå har gjort. Det er måten vi gjør det på her.

– Vi ønsker at våre unge spillere skal få maksimalt ut av potensialet sitt, og da må vi ha fokus på veien til målet også, ikke bare målet. Du må sørge for at de er i konstant utvikling, ellers lar du dem i stikken.

– Et viktig medlem av troppen

– Jeg kunne ikke ha vært gladere eller mer stolt over å ha sett at han har blomstret. Han har en super holdning, oppfører seg strålende, og er et veldig viktig medlem av troppen vår nå.

– Det er ingen tvil om hans kvaliteter, teknisk og fotballmessig er han på høyeste nivå. Men mange unge spillere har slike egenskaper. Det handler om mer enn dette om du vil få maksimalt ut av talentet ditt, og Curtis viser at han vil det.

Jeg elsker tanken på at våre supportere vil kunne synge om at de har mer enn en scouser på laget

– For Curtis handler det nå om å fortsette utviklingen. Dersom han gjør det, kan han oppnå alt han ønsker seg i denne sporten. Jeg tror vi har det perfekte miljøet for ham, så det er en veldig kul situasjon.

– Jeg elsker tanken på at våre supportere vil kunne synge om at de har mer enn en scouser på laget, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]