– Vi kan ikke trykke på pauseknappen nå

Jürgen Klopp er opptatt av at hans spillere skal slå tilbake mot Aston Villa, etter det forsmedelige 4-0 tapet for Manchester City.

5. jul 2020 kl 13.26 Einar Kvande

Liverpool ble ligamestere for første gang på 30 år i forrige uke, men fortsatt gjenstår det seks kamper av 2019/20-sesongen, og Jürgen Klopp er opptatt av at hans spillere skal avslutte sesongen med stil.

– Dette er den første artikkelen jeg har skrevet etter at vi ble ligamestere. Jeg vil kommentere ligamesterskapet mer foran den siste hjemmekampen, for jeg mener det er viktigere å fokusere på de kampene vi fortsatt har igjen nå, skriver Klopp i kampprogrammet til dagens match mot Aston Villa.

– Supporterne synger om at vi aldri skal stoppe, og jeg elsker den linjen i sangen Allez, Allez, Allez, fortsetter Liverpool-manageren.

– Laget har tatt innover seg denne mentaliteten. Vi har oppnådd så mye sammen, men vi kan ikke trykke på pauseknappen nå. Det er viktig at vi tar vare på de spesielle øyeblikkene, men likevel må du fokusere på å bevare sulten og grådigheten, og ønske mer i fremtiden.

– Jeg hører det stadig blir brukt ord som dynasti og dominans, og det liker jeg ikke. Jeg har aldri sagt at jeg skal skape et dynasti, slik en avis har skrevet. Dersom vi bevarer ydmykheten, både som lag og klubb, kan vi oppnå så mye mer sammen. Å være ydmyk er ikke det samme som at du ikke skal feire. Stol på meg. Jeg er en stor fan av feiringer.

– Det handler om å forbedre seg

– Ydmykhet handler om hvordan du jobber. For meg handler det om at jeg må forbedre meg som trener og leder, og finne måter å bli bedre på. For mine spillere handler det om å være forberedt på å jobbe enda hardere enn de har gjort til nå.

– Titler gjør ikke spillere bedre. Innsatsen de legger ned dag etter dag gjør det. Holdningene deres gjør det. De må være ydmyke, og akseptere at de ikke er perfekte. Da kan de bli bedre.

– Våre fans spiller også en viktig rolle med tanke på alt vi gjør. De må fortsette å være en energikilde for oss.

Liverpool vs Aston Villa på Anfield har avspark klokken 17.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sport Premium 2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]