– Aldri tidligere i min karriere har jeg trent så hardt som under Klopp

Georgino Wijnaldum beretter om en usedvanlig godt drillet lagmaskin.

5. jul 2020 kl 11.27 Einar Kvande

Georginio Wijnaldum avslører hvordan Jürgen Klopps taktikk er basert på enorm laginnsats både med og uten ball. 

– I vårt lag handler alt om bevegelse. Det er den eneste måten vi kan opprettholde det harde presset på, forklarer nederlenderen til Mirror.

– Klopp har fortalt oss at ingen er ansvarlig bare for en konkret spiller hos motstanderen. Alle i laget er ansvarlige for alt.

– Det betyr at han krever at vi har kontroll på alle motspillerne til enhver tid, men det spiller ingen rolle hvem som har kontroll på hvem.

– Når ballen er på motsatt side av banen ser jeg ikke engang etter motstanderen i min posisjon, for jeg vet vi kommer til å legge så hardt press på ballfører at vi kommer til å gjenvinne ballen i løpet av et par sekunder uansett, forklarer Gini.

Tøffe økter

– Du må være i kjempegod fysisk form for å spille på denne måten. Dette er den mest fantastiske måten å spille fotball på, og det er bare fantastisk å jobbe under en manager som dette, fortsetter midtbanespilleren.

– Aldri tidligere i min karriere har jeg trent så hardt som under Klopp. Det er mange lange timer på treningsfeltet, og øktene er veldig tøffe. Jeg hater uansett preseason, da det bare er løping, løping og løping. Det er kjedelig. Jeg skjemmes ikke over å sutre om dette. Det er veldig hardt under Klopp.

– Men så snart dette er unnagjort, går vi over på den morsomme biten, som jeg kaller det.

– Når du vinner 4-1 borte mot Arsenal, og du føler deg ikke sliten i det hele tatt, så gir deg deg en utrolig følelse av å sitte med makten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]