Liverpool har gått tomme for hjemmedrakten, og New Balance nekter å lage flere

Liverpool FC har solgt 1,7 millioner eksemplarer av årets hjemmedrakt, men er nå helt tomme for drakten som Liverpool-spillerne brukte da de vant klubbens første ligamesterskap på 30 år.

5. jul 2020 kl 10.47 Einar Kvande

Premier League-mestrene Liverpool er så å si utsolgt for klubbens røde hjemmedrakt i alle sine butikker, etter å ha solgt hele 1,7 millioner røde trøyer denne sesongen.

Aldri har salget av replica-drakter vært høyere i klubbens historie, og nå er altså lageret tømt. 

Daily Mail melder at Liverpool-ledelsen har vært i kontakt med New Balance, og spurt om draktleverandøren kan produsere flere eksemplarer av hjemmedrakten, da etterspørselen fortsatt er svært stor etter at Liverpool ble ligamestere. Svaret fra det amerikanske selskapet var imidlertid negativt. 

Nike fra 1. august

Forholdet mellom Liverpool og New Balance ble forsuret av at Anfield-klubben gikk rettens vei for at Nike kunne bli klubbens nye draktleverandør. Nike skulle egentlig ha tatt over for New Balance som draktleverandør fra 1. juni, men dette ble utsatt til 1. august på grunn av koronapandemien og utsettelsen av sesonginnspurten.

Liverpool har satt salgsrekorder for draktsalg i hver eneste en av de tre siste sesongene, og klubben håper å sette ny rekord igjen neste sesong, da Nike-avtalen vil gi klubben langt flere salgskanaler.

Avtalen med Nike garanterer Liverpool FC 30 millioner pund i året, noe som er rundt 15 millioner pund mindre i året enn hva Anfield-klubben tjente på avtalen med New Balance. Men Liverpool vil få prosenter av det faktiske draktsalget som man regner med vil gjøre avtalen med Nike langt mer verdt enn avtalen klubben hadde med New Balance.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]