Virgil avslører hvorfor han valgte Liverpool fremfor Manchester City og Chelsea

Virgil van Dijk ble kontaktet både av Manchester City og Chelsea, men ble verdens dyreste forsvarer da han valgte å signere for Liverpool i januar 2018.

5. jul 2020 kl 11.56 Einar Kvande

Virgil van Dijk forteller til Daily Mail at Liverpool-manager Jürgen Klopp ble tungen på vektskålen da han skulle velge ny klubb. Valget angrer han neppe på i dag, etter å ha vunnet både Premier League, Champions League og klubb-VM med Liverpool.

Nederlenderen ble den dyreste forsvarsspilleren i verden da Liverpool betalte Southampton 75 millioner pund for midtstopperen i januar 2018, men det hersket lenge usikkerhet om Van Dijk kom til å bli Liverpool-spiller.

Det var nemlig ikke bare Jürgen Klopp som var i kontakt med Van Dijk. Han ble også kontaktet av Manchester City-manager Pep Guardiola og daværende Chelsea-manager Antonio Conte.

– Jeg hadde muligheten til å gå både til Chelsea og Manchester City. Du sammenligner klubbene, du studerer historien deres, byen, troppen og deres planer for fremtiden. Men den viktigste faktoren er manageren, og Jürgen Klopp var en svært viktig grunn til at jeg valgte Liverpool, forteller Van Dijk.

– Klopp er spesiell

– Klopp har noe spesielt. Jeg vet ikke om det er energien hans, eller hvordan han er som person. Av og til tenker jeg over hva han gjør, og ikke minst hva han gjør annerledes sammenlignet med andre. Jeg tror svaret ligger i måten han behandler mennesker på. I disse dager er det viktigere enn alt annet i fotball.

– Klopp gir deg en god følelse. Han er genuint glad når du kommer inn i garderoben om morgenen. Det høres kanskje rart ut, men han inspirerer deg virkelig som spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]