Ifølge van Dijk er dette bare starten– Med to seirer så blir vi mestre, men det stopper ikke der

Midtstopperen er en av de få i dagens Liverpool-tropp som, fra Celtic-tiden, har vunnet ligagull tidligere. Virgil van Dijk er sulten på mer.

21. jun 2020 kl 08.59 Øystein Tronstad

– Vi har ikke vunnet tittelen, ingenting er vunnet ennå. Men målet vårt er å starte neste sesong på samme måte. Vi kan være en lag som fortsetter å utvikle oss. Vi har spillere som kan ta store steg i utviklingen sin. Å vinne ligaen vil være en stor erfaring som kan løfte dem til neste nivå, sier Virgil van Dijk til Daily Mail.

Jürgen Klopp og Liverpool ønsker å bruke denne sesongen som inspirasjon. Inn mot neste sesong vil det kunne være fordel Liverpool da man etter hvert har mulighet til å justere spillerne kampbelastning. Ligaen vil være avgjort og man er ikke med i cup eller spill i Europa.

– Med to seirer så blir vi mestre, men det stopper ikke der. Vi ønsker å ta det videre, å ta det med oss inn i neste sesong da den vil starte ganske raskt etter at denne er ferdig. Treneren sa til oss at det vi gjør i de siste ni kampene vil sette tonen for neste sesong.

Stopperkjempen, som kun ble slått av Lionel Messi i fjorårets Gullballen, vil ikke høre snakk om at Premier League-gullet er en formalitet selv om avstanden ned til Manchester City er på hele 22 poeng. Med derbyseier over Everton i kveld, og City-seier mot Burnley på mandag, så vil ligagullet være klart med hjemmeseier over Crystal Palace på onsdag.

– Hvis vi vinner tittelen i år, så vil vi forsøke å forsvare den. Det er det vi sikter etter for alle vet hvor vanskelig det er å forsvare ligatittelen, spesielt i England og vi er ikke der ennå. Vi prøvde å forsvare Champions League-tittelen vår og det gikk ikke. Det er svært vanskelig.

Da han blir spurt om å trekke frem et nøkkeløyeblikk som la grunnlaget for den fantastiske sesongen, så trekkes bortekampen mot Newcastle i mai i fjor frem.

Etter 13 minutter headet van Dijk Liverpool i ledelsen, men Christian Atsu utlignet raskt. Trent fant så Salah so sendte Liverpool til pause med ledelse. I andre omgang utlignet Salomón Rondón og en skadet Salah må erstattes med Divock Origi. Etter 86 minutter så faller avgjørelsen. Shaqiris frispark og Origi sendte Liverpool to poeng foran Manchester City på den tiden.

– Etter Newcastle-seieren så hadde vi en periode hvor vi bare vant kamper, det føltes som vi var på autopilot. Vi vant og vant, det samme gjorde City. Det var en mentalitet hvor det virket som at vi ikke kunne tape og en fantastisk følelse å ha.

– Vi visste at det ville bli tøft for City å fortsette på dette nivået så etter sesongens siste kamp mot Wolves, da City hadde slått Brighton, så sa vi til hverandre at vi ville fortsette, kjøre på og utvikle oss. Å gå inn i hver kamp som om det var vår siste.

At 28-åringen har vært en sentral brikke i gull-laget er det ingen tvil om. Før Virgil van Dijk sluttet seg til Klopps lag så vant Liverpool 48-27-16 over 91 kamper, med 29 clean sheets. Det er en seiersprosent på litt over 50 prosent. Etter nederlenderens inntog står de røde med 65-12-5 og en seiersprosent på nesten 80 prosent, med 41 clean sheets.

– Jeg vet hvor lenge supporterne har ventet på dette. Dessverre er koronasituasjonen noe vi må håndtere og fansen kan ikke være der på samme måte. Men vi ser at klubber vinner titler i andre land og at alle går videre. For meg så vil det å kunne løfte Premier League-trofeet være en drøm som går i oppfyllelse. Vi var så nærme i fjor, og vi er nesten der nå, mye nærmere enn forrige sesong. Vi har ni kamper igjen og vi skal prøve å vinne alle. Det er målet vårt, sier forsvarets leder som har latt seg røre av spillernes engasjement og samhold, blant annet med Black Lives Matter-kampanjen.

Virgil van Dijk ble født i Breda i Nederland. Faren er nederlandsk og moren er fra Surinam. 

– Fremtiden er det viktigste vi har. Den neste generasjonen er den som vi må forandre. Alt handler om å oppdra og utdanne unge så de forstår. Forsøker du å endre folk som er rasister i voksen alder, så tror jeg ikke at det vil skje noe. Det har vært fint å se alle komme sammen og knele før kamp. Alle forsøker å gjøre en forskjell. Jeg ønsker å nevne Marcus Rashford for det han gjorde står det respekt av. Vi er alle mennesker og vi vil det beste for verden.

Everton - Liverpool ser du 20:00 i kveld på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]