Gary Neville:– Alisson har gjort at Liverpool vinner ligaen

Gary Neville mener Liverpools brasilianske sisteskanse er viktigere enn Virgil Van Dijk.

15. jun 2020 kl 10.40 Jens Hapnes Rege

Seks dager gjenstår før sulteforede Liverpool-supportere endelig skal få se Alisson Becker og Virgil van Dijk spre stoisk ro i de bakre rekker. Eksperten Gary Neville har rangert de to stjernenes viktighet for Klopps mannskap. 

– Jeg synes Alisson har gjort at Liverpool vinner ligaen. Når folk snakker om at Virgil van Dijk var den manglende brikken er det til dels riktig, men for meg er Alisson den viktigste. 

– For to eller tre år siden var jeg veldig kritisk til Liverpools målvakter. Jeg sa at de aldri kunne vinne ligaen med de daværende målvaktene i posisjonen. 

Kritisk Klopp

– Jürgen Klopp kom etter meg. Jeg vet ikke om han var sur på meg, men han kritiserte meg utvilsomt i media. 

DEN SISTE BRIKKEN: Klopp sprengte banken da han hentet Alisson til Liverpool. De to har hatt mye å juble for.

DEN SISTE BRIKKEN: Klopp sprengte banken da han hentet Alisson til Liverpool. De to har hatt mye å juble for.

– Med en gang Alisson kom, jeg så det i Manchester United med både Schmeichel og Van der Sar. Med en gang målvakten er rolig, har autoritet, redder flesteparten av skuddene og gir selvtillit til resten av laget. Innvirkningen det har er helt utrolig.

Viktigere enn Virgil

– Van Dijk er en av de beste stopperne jeg noen gang har sett direkte men for min del, dersom man snakker om de siste to årene; det som har vært den største forandringen for meg er målvakten. 

– De vant Champions League og vinner ligaen. Alisson har hatt den største innvirkningen i Liverpool, etter min mening, avslutter Neville om de to gigantene i Liverpools forsvar. 

Om bare seks dager kan de to kjempene igjen bivånes direkte, når Liverpool gjester Everton søndag kveld. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]