Ancelotti før derbyet– Vi må spille en perfekt kamp

19. jun 2020 kl 21.55 Øystein Tronstad

– Jeg tror at vi må spille en perfekt kamp, å ofre oss, vise karakter og personalitet. Det vil bli vanskelig men vi må se på det som en bra mulighet til å vise kvalitetene våre og returnere til Premier League med en god prestasjon. Gjøre vårt beste og prøve å vinne, sier Ancelotti Evertonfc.com.

Ancelotti tok over Everton 21. desember i fjor etter at klubblegenden Duncan Ferguson hadde vært midlertidig manager i tre kamper. De er nummer 12 med 37 poeng.

– Det er viktig for oss å ta poeng og forbedre tabellposisjonen vår. Målet vårt er å gjøre hva vi kan og hvis mulig så kan vi kjempe om spill i Europa for neste sesong.

Italieneren oppdaterte også om skadesituasjonen hvor André Gomes skal være tilgjengelig etter å ha slitt med en ankelskade. Kampen kommer for tidlig for stopper Yerry Mina og midtbanespiller Fabian Delph, duoen er ute med muskelskader. Theo Walcott er tidlig i rehabiliteringsfasen etter sin mageoperasjon mens Jean-Philippe Gbamin er langtidsskadet. 

FARE PÅ TOPP: Etter at Richarlison og Calvert-Lewin fikk tillit på topp sammen har duoen stått for 12 ligamål.

FARE PÅ TOPP: Etter at Richarlison og Calvert-Lewin fikk tillit på topp sammen har duoen stått for 12 ligamål.

– Fysisk sett er laget i bra form og motivert. Vi har trent som normalt og har ikke hatt noen problemer i forberedelsene inn mot denne kampen. Vi kommer ikke til å forandre strukturen vår, frem til sesongen er over så vil vi følge den stilen vi hadde i kampene før lockdown.

Det betyr trolig 4-4-2 med Dominic Calvert-Lewin og brassen Richarlison i angrep. Duoen har stått for 12 mål i sine ni ligakamper sammen. 

– Ingen vet hvordan spillerne vil reagere, det er et mentalt aspekt men vi får se. Jeg er glad for at kampen er på Goodison Park, men ingen er glade over å måtte spille kamper uten supportere. Vi vet hvordan fansen vår støtter oss på kamper, men vi må respektere reglene. Det er det riktige å gjøre, alle må holde seg trygge hjemme, også kan vi forhåpentligvis ha tilskuere på arenaene snart.

Se Everton - Liverpool søndag 21. juli, 20:00 på TV 2 Sport Premium 1 og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]