Klopps beskjed til Evertons nye manager: – Huset ved siden av meg er ledig, det ville vært veldig morsomt

Carlo Ancelotti er en av få som har skapt problemer for Jürgen Klopp de siste sesongene.

4. jan 2020 kl 09.30 Arve Vassbotten

De to siste sesongene har vært fantastiske for Liverpool. Men er det en mann som likevel har skapt skjær i sjøen for de røde, så er det Evertons nye manager Carlo Ancelotti.

Den tidligere Napoli-manageren har allerede møtt Jürgen Klopp til dyst to ganger tidligere denne sesongen i offisielle kamper, og i tillegg i pre-season.

I Champions League endte det med en uavgjort og et tap mot Napoli, og i pre-season med tap. Også sist sesong møttes Klopp og Ancelotti tre ganger om man tar med pre-season. Da ble det en seier og et tap i offisielle kamper, og seier i treningskampen.

Klopp har tilsammen møtt Ancelotti seks ganger i offisielle kamper som manager. To seire, en uavgjort og tre tap har det blitt.

I tillegg til kampene med Liverpool tapte han 3-0 i første kvartfinale mot Real Madrid med Dortmund i 2014, før han vant 2-0 hjemme i returen.

– En annen situasjon

Everton er på sin side et ganske annet lag enn det Liverpool slo 5-2 for en måned siden - nå med den 60 år gamle italieneren i sjefsstolen.

– De er absolutt i en annen situasjon enn for noen få uker siden. Det vet vi, så vi vil ikke sammenligne med forrige kamp, vi må finne en ny løsning for denne kampen, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Vi pleide å være gode venner, spøker Klopp om Ancelotti.

– Vi har ikke møtt hverandre så ofte, men har møtt hverandre rundt kamper og møter som managere. Da han kom hit tenkte jeg: «hvis jeg har en fest, kan jeg da invitert Evertons manager siden han bor like rundt hjørnet?». Men jeg vil ikke påføre han slike vanskelige situasjoner. Jeg vil bare gi han trøbbel på banen.

– Jeg vet ikke hvor han bor, men huset ved siden av meg er ledig, og det ville vært veldig morsomt, sier Klopp om potensialet for å få Ancelotti som nabo.

– En av de smarteste jeg har møtt

Sist Liverpool tapte for Everton på Anfield var i 1991.

– Carlo Ancelotti er en av de smarteste menneskene jeg noen gang har møtt. Han ville ikke tatt jobben dersom de ikke hadde en god stall. De har investert mye i overgangsmarkedet de siste årene, og kjøpt veldig gode spillere. Det har ikke fungert av en eller annen grunn, men Carlo er en som kan løfte en gruppe når han kommer inn i et rom.

– Da jeg hørte det, tenkte jeg at det var en god kombinasjon, uttalte Klopp på fredagens pressekonferanse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]