«Vi fokuserer alltid på våre egne styrker»

Jürgen Klopp kommer med en hyllest til vennen Carlo Ancelotti i kampprogrammet, men han er mest opptatt av Liverpools egne kvaliteter før kampen.

5. jan 2020 kl 09.37 Arve Vassbotten

Søndag ettermiddag klokka 17.01 kommer Everton på besøk til Anfield til FA-cupens 3. runde. I kampprogrammet gir Jürgen Klopp en varm velkomst til rivalens nye manager Carlo Ancelotti.

«Det at Carlo er tilbake i engelsk fotball er så kult for konkurransene, og enda kulere for Everton. Jeg vet ikke om jeg gjør noen av oss noen tjenester ved å si dette, men i fotballsammenheng ser jeg virkelig på ham som en venn. Han er en fantastisk person, og veldig generøs», skriver Klopp.

«Han har vunnet alt som er å vinne, som spiller og trener, og er likevel rolig og ydmyk. Han setter standarden for oss som jobber i fotball i dag om hvordan man bør oppføre seg.»

Den tidligere Napoli-manageren har allerede møtt Jürgen Klopp til dyst to ganger tidligere denne sesongen i offisielle kamper, og i tillegg i pre-season.

I Champions League endte det med en uavgjort og et tap mot Napoli, og i pre-season med tap.

Klopp har tilsammen møtt Ancelotti seks ganger i offisielle kamper som manager. To seire, en uavgjort og tre tap har det blitt. I tillegg til kampene mot Liverpool denne og forrige sesong, tapte han 3-0 i første kvartfinale mot Real Madrid med Dortmund i 2014, før han vant 2-0 hjemme i returen.

«Hans påvirkning på Everton har allerede vist seg, og det ser vi i analysen. Han har vært flik til å plukke opp den positive tilnærmingen Duncan Ferguson fikk inn i laget», mener Klopp.

– Jeg elsker dette

FEID AV BANEN:
FEID AV BANEN:  Everton ble feid av banen med 5-2 sist lagene møttes. Men det er forventet at Klopp vil gjøre enda flere endringer til denne kampen.

«Everton er alltid en vanskelig motstander for oss på grunn av de positive følelsene de har med seg inn derbykamper. Under Carlo, med hans erfaring, mener jeg at de har blitt enda mer farlige.»

«Men for å være ærlig, elsker jeg dette. Det gir noe ekstra.»

Det har vært mye spekulasjoner i forkant av kampen, om at Klopp vil spare de aller fleste av førstelagsspillerne til kampen, og kanskje gjøre opp mot ni bytter fra laget som spilte mot Sheffield United.

Klopp gir ingen slike hint i kampprogrammet, men er klar på at uansett hvem som spiller så er det med en positiv innstilling.

Vil bruke den positive energien

«Spillerne mine har like mye lidenskap og tro når de går til denne kampen. Vi ønsker å vinne den. Vi ser kampen som en mulighet, og vi vet hva supporterne våre forventer. Ikke noe Liverpool-lag kan ha mindre lyst enn motstanderen - det er ikke lov.»

«Vi går til denne kampen med full tro på våre evner. Vi fokuserer alltid på våre egne styrker, samtidig som vi respekterer motstanderen.»

«Vi vil bruke all den positive energien denne unike kampen har med seg. Supporterne våre vet hvor viktige de er også. Det er ikke behov for noen apell til The Kop på slike dager. De vet sin jobb. Vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre dette til en anledning å nyte», skriver Liverpools manager.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]