– Ikke fortvil, en gang tapte jeg en finale i CL etter at mitt lag ledet 3-0

Røde supportere koster på seg et glis etter at naboen Everton rotet bort mot en tilsynelatende sikker ledelse på overtid.

22. jan 2020 kl 11.45 Torbjørn Flatin

Everton synes å cruise til hjemmeseier med 2-0 da stadionuret passert 90 minutter i kampen mot Newcastle tirsdag kveld.

Moise Kean og Dominic Calvert-Lewin hadde scoret målene og de blå synes å følge opp en bra start under den nye manageren Carlo Ancelotti hvor de fem første ligakampene hadde gitt ti poeng.

Ancelotti tenkte på Istanbul

93 minutter var gått da gjestene fra nordøst reduserte til 1-2 ved Florian Lejeune, og i 95. minutt var samme mann sist på ballen da mållinjeteknologi bekreftet at keeper Jordan Pickford hadde «reddet» ballen innenfor streken etter mye frem og tilbake i straffefeltet til Everton. Det fastsatte sluttresultatet til 2-2.

Ancelotti fokuserte etter kampen på at de hadde gjennomført en spillemessig bra kamp, men det er usikkert om Evertons supportere vil ha satt pris på det eksempelet han brukte når han skulle forklare sluttresultatet.

– Det er ting i fotball som er uforutsigbare, forklarte italieneren. – Før deres redusering trodde ingen at de kunne få uavgjort og det gjaldt også meg.

– Vi spilte bra, men du må akseptere at noen ganger kan du ikke kontrollere resultatet i fotball.

– Det er klart at spillerne er langt nede for øyeblikket, men jeg sa til dem at jeg har mer erfaring, jeg har tapt en finale i Champions League etter å ha ledet 3-0 slik at det er sånt som kan skje.

Erfaringen som Carlo Ancelotti snakker om er da finalen i 2005 i Istanbul, da hans Milan ledet 3-0 mot Liverpool ved pause og de røde kom tilbake og tok hjem pokalen.