Sadio Mané og Virgil van Dijk kunne endt i Tottenham

Liverpools lag kunne sett svært annerledes ut dersom Tottenham hadde fått viljen sin.

15. jun 2020 kl 14.22 Jens Hapnes Rege

Da Liverpool slo Tottenham 2-0 i Champions League-finalen fikset Sadio Mané straffespark til Liverpool med en smart chip, mens Virgil van Dijk var like dominerende som vanlig i det bakerste leddet. I en artikkel av The Athletic avsløres det at de to stjernespillerne kunne endt opp i Pochettinos Tottenham.

Da Tottenham var ute etter en angriper for å avlaste Harry Kane i 2016 skal Sadio Mané ha vært blant de øverste navnene på listen. Senegaleseren kunne tilby allsidighet og gode atletiske ferdigheter, og hadde forbedret seg mye siden overgangen til Southampton. 

Liverpool kom inn med et tilbud på 34 millioner pund og en lønn på 90 000 pund i uken, som Tottenham ikke var villige til å bla opp. Pochettinos mannskap endte opp med å signere Vincent Janssen og Georges-Kevin Nkoudou, som i dag spiller for henholdsvis Monterrey og Besiktas, fremfor Ballon d'Or-nominerte Mané. 

Andrevalget Virgil

Da Tottenham jaktet en ny midtstopper i sommervinduet i 2015 skal Virgil van Dijk ha vært andrevalget på listen over stoppere bak Toby Alderweireld. 

Spurs signerte belgiske Alderweireld, som har vist seg å være en god signering, men det må utvilsomt være knyttet noe anger til at de ikke signerte den gigantiske nederlenderen i tillegg. 

KUNNE VÆRT MEDSPILLERE? Van Dijk var andrevalget da Tottenham skulle signere en midtstopper i 2015.

KUNNE VÆRT MEDSPILLERE? Van Dijk var andrevalget da Tottenham skulle signere en midtstopper i 2015.

I artikkelen kommer det også frem at Harry Redknapp skal ha vært en stor fan av Luis Suarez før han dro til Liverpool i januar 2011. 

– Luis Suarez var en spiller jeg likte veldig. Han ble presentert til meg, men folkene i klubbene som så ham trodde han spilte fra venstre, mens jeg var mer ute etter en ekte spiss. Jeg så ikke etter en venstreving og før jeg fikk gjort noe med det signerte han for Liverpool. Jeg sier ikke at vi definitivt hadde fått ham hvis ikke, sa den tidligere Tottenham-manageren om det uruguayanske unikumet. 

Om bare seks dager kan Mané og Virgil ta et steg nærmere å gjøre det Tottenham ikke har greid siden 60/61-sesongen - å vinne Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]