Virgil van Dijk:– Vi er et steg nærmere målet vårt

Nederlenderen var greit fornøyd med resultatet mot Everton.

21. jun 2020 kl 22.41 Jens Hapnes Rege

Liverpool og Virgil van Dijk var endelig tilbake i aksjon søndag kveld da Klopps mannskap skulle forsøke å overliste Carlo Ancelottis veldrillede mannskap. Mange hadde forventet en festaften for spillesugne Liverpool-spillere, men det viste seg å bli en vanskelig affære for de rødkledde. 

Liverpools nederlandske stoppergigant er greit fornøyd med resultatet i kampen.

Glade for å være tilbake

– Det var veldig instent. Begge lag skapte små muligheter, men de hadde den største (stolpeskuddet).

– De er ikke dårlige defensivt. De holdt det tett og kompakt, som vi forventer fra et Ancelotti-lag, sa han i et intervju etter kampen.

– Det var tøft å trenge gjennom både for oss og dem, og en intens kamp. Jeg tror bare alle er utrolig glade for å være tilbake. Vi tapte ikke. Vi er et steg nærmere målet vårt også. 

JOB DONE: Alisson holdt nok et rent bur med Van Dijk foran seg.

JOB DONE: Alisson holdt nok et rent bur med Van Dijk foran seg.

Ser fremover

Nederlenderen vant ni av ni defensive hodedueller mot Everton, mer enn dobbelt så mange som noen andre spillere på banen, og slo fast at han ikke har mistet sin dominerende tilstedeværelse i korona-pausen.

– Det føles mye bedre nå i etterkant. Ingen visste hva vi skulle forvente, og det var bare bra og være ute der igjen. Det var en fantastisk kamp å spille i etter et så langt avbrekk.

– Forhåpentligvis kan vi bevare de gode tingene til onsdag. Vi er et steg nærmere, skal prøve å bli bedre og så får vi se hvordan det utvikler seg i de neste ukene.

Van Dijk er usikker på om han vil ta en titt på Manchester Citys oppgjør mot Burnley mandag kveld.

– Jeg er ikke sikker (på om han vil se kampen). Jeg får se hva jeg gjør i morgen kveld, avslutter han.

Dersom Burnley tar poeng mot Manchester City kan Liverpool vinne ligaen mot Crystal Palace onsdag kveld. Sannsynligvis må Liverpool vente til oppgjøret mot Manchester City 4. juli før de kan vinne tittelen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]