Midtstopperne best på en tam kveld

Liverpool hadde 68 prosent ballbestittelse men slet med å true Jordan Pickford. I et sjansefattig derby kom stopperne best ut av det for de røde.

Alisson Becker7

Er arbeidsledig det meste av oppgjøret men tar det som kommer. Er bra nede og dekker da Richarlison tidlig er igjennom. Everton ypper seg på slutten og Alisson gjør et par gode redninger. Mot et så kompakt Everton får han heller ikke brukt sine raske igangsettinger.

Trent Alexander-Arnold5

Viser at han er menneskelig med et del bomtreff i begynnelsen av oppgjøret. Får stilt inn foten etter hvert og leverer noen gode dødballer. Har et frisparkforsøk med god retning som sneier muren. På tampen utnytter Everton noe av rommet som han etterlater seg og de blå kunne fort ranet med seg alle poengene her. En av hans svakere kamper i rødt.

Virgil van Dijk7

Gir og får juling mot tøffe Richarlison og Calvert-Lewin, men vinner i kjent stil dueller der bak. Ikke like markant i den offensive oppbyggingen av spillen, men Everton lå dypt gjennom hele oppgjøret og gjorde det vanskelig for Liverpool. Med unntak av enkeltepisoder så vi lite til Evertons spissduo.

Joël Matip7

Burde kanskje sendt Liverpool foran da ingen i Everton plukker han opp, men styrer headingen utenfor mål. Er sterk i dag og man føler seg vesentlig tryggere når Matip avanserer med ballen, enn når Lovren gjør det. Ut med en liten skade etter 75 minutter og det er ikke tilfeldig at Evertons største sjanser kommer etter at han må bytte med Lovren. Liverpools beste på en dag hvor det offensive ikke var noe å skrive om.

James Milner5

Tangerte Gary Speed i antall Premier League-kamper, men ellers en kamp å glemme for visekapteinen. Lite involvert offensivt og må ut med det som lignet på en strekk etter 43 minutter. Gikk rundt med ispose etter kamp.

Jordan Henderson6

Han prøvde i dag, kapteinen, på å løfte frem laget uten tilskuere og med en motstander som var fornøyd med å sitte og vente. Dessverre var det få, om noen, som ville være ordentlig med på leken. Liverpool dominerte banespillet men sjansene uteble.

Fabinho6

Er litt rufsete i starten og lar blant annet Richarlison løpe igjennom, er også sein på Calvert-Lewin og slår noen unødvendige feilpasninger. Får justert seg etter hvert som kampen går og viser at han er en kriger. Får også presentert frisparkfoten og vist at det ikke bare er Trent som bør vurderes.

Naby Keita5

Det var store forventinger etter at han hadde vært god på trening og i treningskamper, men dette var kjent melodi for midtbanemotoren. Det er noe som mangler. Virker ikke helt å være i rytme med resten, samtidig så viser han frem noen små detaljer som få andre gjør. Dessverre ble det litt for sjelden, men han prøvde med de kreative utveiene. Byttes med Origi etter 66 minutter.

Takumi Minamino5

Du ser det på han at han vil så gjerne, men får det ikke helt til. Han er aktiv i gjenvinningsfasen i starten av kampen og byr på noen kombinasjoner som viser at han er fotballsmart. Han er god avslutning i blokka men i alt er det for lite og for lett. Ut i pausen for Ox.

Roberto Firmino5

Aldri scoret mot Everton og ingenting tydet på at det skulle skje her i kveld. Hadde en brukbar mulighet men traff dårlig, og kunne også spilt Keita. Noen fine detaljer i kombinasjonsspillet som vi kjenner han, men Firmino kom aldri inn i byderbyet hvor Everton nekten Liverpool rom.

Sadio Mané6

Viser ved enkelte tilfeller hvor farlig han er når han får rettvendt seg. Tydelig at Ancelotti hadde gitt beskjed om å nekte han de rommene. De få gangene han fikk satt fart ble han meid ned av Coleman og Keane som måtte ta det gule. Forsøkte å sette fart i de røde men ble godt passet på. Savnet tydelig den gode relasjonen med Robertson.

Joe Gomez5

Må inn for Milner som må gi seg men er ingen venstreback. Hadde muligens vært bedre om han hadde spilt stopper og Lovren back. Kommer på et sugende løp og det er det. Veldig høyrebeint og blir for lett å lese offensivt.

Alex Oxlade-Chamberlain5

Inn i pausen for en ok Minamino og hever ikke laget. Usynlig stort sett hele omgangen før han skaffer Liverpools siste mulighet, et frispark i god posisjon. Trives nok best som indreløper.

Dejan Lovren

Ikke nok tid til å bli vurdert og det skal kroaten være glad for. Everton virket helt ufarlige helt til Lovren måtte byttes inn for Matip i det 75. minutt.

Georginio Wijnaldum

Inn for Firmino etter 66. minutter og var sjelden usynlig til han å være. Så lite til ballen og klarte ikke å sette sitt preg på oppgjøret.

Divock Origi

Et tannløst Liverpool satte sin lit til Everton-spesialisten Origi som erstattet Keita etter 66 minutter. Får aldri noe å jobbe med sånn at han kan fortsette den utrolige statistikken mot byrivalen.