– Det handler ikke om spillerne er unge eller gamle, men om de er gode. Det er ikke press på våre unggutter

Curtis Jones fikk sin første start i ligaen mot Burnley.

13. jul 2020 kl 08.35 Arild Skjæveland

Curtis Jones og Neco Williams er to av Liverpools mest lovende unggutter, og begge har kommet opp gjennom klubbens akademi. Mot Burnley startet begge - i det som var Jones sin første start i ligaen.

Med et overgangsmarked som er i endring på grunn av Korona-situasjonen, vil Jürgen Klopp sannsynligvis måtte stole på spillerne han allerede har, heller enn å kjøpe nytt i sommer. Tyskeren snakker varmt om ungguttene sine.

– Jeg vet ikke om det handler om hvor mye som står på spill - men om hvor klare guttene er? Det handler ikke om unge og gamle spillere - det handler bare om gode og ikke fullt så gode spillere. Jeg håper at vi bare har gode spillere - eksepsjonelle spillere, sier Klopp til The Mirror.

– Problemet, ikke bare for yngre spillere men alle spillerne som ikke er i startoppstillingen, er at laget er veldig bra. Så det er vanskelig å få spille 40 kamper på rad.

Har god tid

Adam Lallana kommer til å forlate klubben til sommeren, og en spiller som Jones kommer til å få flere sjanser fremover.

– Unge spillere har så god tid, at de virkelig kan forbedre seg uten press. I alle fall ikke fra oss. Dersom de bruker den tiden, vil de få en flott fremtid, sier Klopp.

En som har tro på den 19 år gamle scouseren er Fabinho.

– Curtis er en veldig talentfull spiller, og selvsagt har han et stort potensiale. Vi har stor tro på ham. Han jobber veldig hardt med oss, og har en stor personlighet, sier brasilianeren.

Liverpools neste kamp er allerede på onsdag kveld, når laget drar til Emirates Stadium for å møte Arsenal. Den kampen har avspark kl. 21.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]