– For Liverpools sjanser til å vinne ligaen igjen neste sesong, er ikke dette nødvendigvis så dårlige nyheter

James Pearce i The Athletic mener CAS-dommen kan være bra for Liverpool på kort sikt.

14. jul 2020 kl 12.23 Arild Skjæveland

Mandag kom dommen fra CAS, og Manchester City får likevel lov å delta i Champions League neste sesong. Det blir sett på som en stor seier for City, både for deres omdømme, økonomi, og målsetning om å dominere europeisk fotball.

James Pearce i The Athletic tror Liverpools eiere vil være skuffet over utfallet.

– Det får deg til å lure på hva som vil skje med FFP nå. UEFA tok et slikt standpunkt for hvordan disse reglene skulle håndheves. Jeg forventer ikke noen offisiell respons fra Liverpool, men privat tror jeg Liverpools eiere vil være ganske forvirret og skuffet over utfallet. Går vi tilbake til da de kjøpte Liverpool, så var det fordi de trodde at FFP skulle bli innført og sørge for at det ble like spilleregler. Det er åpenbart ikke slik, sier Pearce i The Athletic-podcasten The Red Agenda

Men for Liverpools muligheter i Premier League neste sesong og på kort sikt, er det ikke det verste som kunne skjedd, tror den tidligere Liverpool Echo-journalisten.

– For Liverpool er det trolig blandet. Dersom utestengelsen hadde blitt stående, så tror jeg Liverpool ville fått det mye tøffere når de skal forsvare Premier League-tittelen, fordi City ikke vil ha de ekstra komplikasjonene og tette kampprogrammet med europacupspill. De kunne gått fullt inn for Premier League og vært veldig vanskelig å stoppe.

– Samtidig har du spørsmålet om de kunne vært i stand til å beholde alle stjernespillerne sine uten Champions League-fotball.

Vil handle stort igjen

Ifølge The Times-journalistene Paul Hirst og Martyn Ziegler, som begge har troverdighet når de rapporterer slike ting, har Manchester City nå store planer på overgangsmarkedet denne sommeren. 

Etter at de slapp unna utestengelse fra Champions League skal de satse igjen - og en spiller som Leroy Sane skal erstattes. Også David Silva er ventet å forlate klubben denne sommeren. To års utestengelse fra Champions League ville gjort at City hadde tapt mer enn 200 millioner pund. De fleste europeiske storklubbene ser ut til å ha en forsiktig sommer på overgangsmarkedet, men det er ikke det City har planlagt ifølge The Times.

Midtstopper Kalidou Koulibaly fra Napoli skal stå høyt på ønskelisten, og det samme gjør stopperne Rúben Dias fra Benfica og Pau Torres fra Villarreal. Ferran Torres fra Valencia blir sett på som en mulig erstatter for Sané, so ble solgt til Bayern München i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]