– La oss dra til London og vise hvorfor vi er mestere

Liverpool må vinne sine tre siste kamper for å sette ny poengrekord i Premier League.

14. jul 2020 kl 10.54 Arild Skjæveland

Det gjenstår tre ligakamper av årets Premier League-sesong. Den første er onsdag kveld, når Arsenal er motstander på Emirates Stadium.

For at Liverpool skal sette ny poengrekord i Premier League, med 102 poeng, må samtlige tre kamper vinnes. Dersom Jürgen Klopp sitt lag vinner to og spiller én uavgjort vil de ende opp på 100 poeng, det samme som Manchester City tok i 2017/18-sesongen.

Ligaen er for lengst vunnet, og nå er det rekordene som står på spill i resten av det som har vært en eventyrlig sesong for de helrøde. Andy Robertson ser frem mot møtet med «The Gunners». Arsenal var i aksjon på søndag, og tapte på slutten mot erkerival Tottenham.

– Når du ikke får et resultat i et lokaloppgjør er det alltid tøft, og du kjenner litt ekstra på det. De vil føle det slik etter at Tottenham snudde kampen og vant, og gikk forbi dem på tabellen. De vil ønske å slå tilbake, sier venstrebacken til Liverpoolfc.com.

– Men vi ønsker å sette vårt preg på kampen. Vi ønsker å dra dit og vise hvorfor vi er mestere. Levere en god prestasjon og få seieren vi ønsker og trenger, sier han videre.

– Tre tøffe kamper gjenstår

Etter Arsenal er det hjemmekamp mot Chelsea, før Newcastle venter i siste serierunde. Skotten ønsker å avslutte årets sesong med stil.

– Vi ser frem til en tøff kamp. De kjemper for europacupspill, og har mye å spille for, men begge lag vil ha ønsket om å vinne kampen, så det handler om hvem som skal klare det. Forhåpentligvis blir det oss.

– Forhåpentligvis vil kvalitetene våre skinne gjennom, slik at vi kan få de tre poengene som vi ønsker og trenger, og så se frem mot Chelsea-kampen. De tre siste kampene vi har er veldig tøffe, og vi ser frem til utfordringen i alle tre, og forhåpentligvis kan vi ta maks antall poeng.

– Det handler om å ta med momentumet inn i neste sesong nå. Alle vet at vi ikke kommer til å ha en så lang pause mellom de to sesongene, så det er viktig at vi holder oppe den vinnerinnstillingen og tar det med oss inn i neste sesong.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]