James Pearce:Harvey Elliott signerer proffkontrakt i begynnelsen av juli - får flere muligheter på tampen av sesongen

Vidunderbarnet signerer sin første proffkontrakt i juli, og skal etter rapportene få muligheter til å vise seg frem på tampen av sesongen.

9. jun 2020 kl 19.18 Jens Hapnes Rege

Harvey Elliott har imponert alle siden han ble hentet fra Fulham for et ukjent kompensasjonsbeløp forrige sommer. 

Unggutten har fått vise seg frem i liga- og FA-cupen, og har blitt belønnet med debut for Liverpool i Premier League og en plass på benken da Klopps mannskap vant VM for klubblag for første gang. 

Imponerte spillere og trenere

Både Klopp og førstelagsspillerne har blitt imponert av vidunderbarnet.

– Et eksepsjonelt talent og en fin gutt også. Det er lett å bli overbevist av Harvey når man ser ham på trening. Han kunne gått hvor som helst, men ville være en del av Liverpool, sa Klopp om den daværende 16-åringen, ifølge en artikkel i Athletic

James Milner, med sin enorme profesjonalitet og skyhøye standarder, skal også ha blitt imponert av 17-åringens profesjonalitet og av måten han har oppført seg. 

PROFESJONELL: Elliott skal ha imponert Milner med sin gode innsats på treningsfeltet.

PROFESJONELL: Elliott skal ha imponert Milner med sin gode innsats på treningsfeltet.

Vil bli en legende i Liverpool

I en samtale mellom Elliott og assistenttrener Pep Ljinders i april fikk vi et interessant innblikk i 17-åringens store mål for karrieren. 

– Jeg ønsker å bli som Steven Gerrard. Jeg vil bli en like stor legende som ham. Jeg vil vinne alt med denne fantastiske klubben.

17-åringen trener fortsatt teknikk i hagen, drevet av et brennende ønske om å bli blant Europas beste spillere. På Liverpools treningssenter blir han blant annet presset av Mo Salah, som han omtaler som kongen. 

– Mo er kongen. Jeg lærer mye av å spille mot han på trening, han er idolet mitt. Selv i gymmen hjelper han meg og sier at jeg må ta mer vekter for å presse meg selv hardere, sa unggutten i det samme intervjuet. 

3-årskontrakt

Ifølge James Pearce vil Elliott signere en tre-årskontrakt som binder han til klubben frem til sommeren 2023, som belønning for sitt gode arbeid. Han vil få flere muligheter til å vise seg frem i Premier League mot slutten av sesongen. 

Liverpool vil også ha muligheten til å forlenge kontrakten med ytterligere to år når han fyller 18 år neste år, ifølge Dominic King.

Hardt arbeid og en god del flaks må til for at den livslange Liverpool-supporteren skal få oppfylt drømmene sine på Anfield, men med en god arbeidsmoral, fine holdninger og en utrolig teknikk er det lite som kan hindre 17-åringen i å bli en legende på Anfield. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]