Trodde ikke det var sant da Liverpool tok kontakt

Harvey Elliott ser det bare som en motivasjon å skulle komme inn i verdens beste angrepstrio, i mellomtiden kopierer han alt Mohamed Salah gjør på trening.

22. mai 2020 kl 08.59 Arve Vassbotten

Harvey Elliott har så vidt rukket å bli 17 år, men har definitivt ikke blitt «gjemt bort» på akademiet etter at han fullførte overgangen fra Fulham i sommer. 

– Jeg ble overrasket. Jeg trodde ikke det var sant den gangen. Jeg tenkte: «skjer dette virkelig?», sier Elliott til Copa90 Fotball, der han spiller FIFA mot Rio Ferdinand.

– Selv første gangen jeg gikk inn på Melwood tenkte jeg «wow, det er faktisk sant». Og nå er det også ganger jeg tar et steg tilbake, og tenker over at jeg spiller sammen med de jeg har sett på i tre eller fire år nå. Å være i Liverpool er en stor drøm for meg og familien min.

– Da jeg var to år gikk jeg på min første Liverpool-kamp. Og det å se spillerne på banen, husker jeg selvsagt ikke, men jeg har en vag følelse av hvordan det var og faren min sa ansiktet mitt lyste opp. Siden har jeg alltid elsket fotball. Og drømmen har vært å bli en av de beste spillerne i verden, sier han ubeskjedent. 

Elliott fylte nylig 17 år, og kan nå signere proffkontrakt i Liverpool. På grunn av Korona-pandemien, har det blitt utsatt inntil videre.

Innholdsrikt år

Mye har skjedd for Elliott det siste året.

4. mai i fjor ble han tidenes yngste debutant i Premier League. Han 16 år og 30 dager gammel da han kom på banen for Fulham. 15 år og 174 dager gammel var han da han fikk førstelagsdebuten i ligacupen. 

Så langt har han fått sju kamper for LFC. Han ble klubbens nest yngste debutant da han spilte mot MK Dons i september - 16 år, fem måneder og 22 dager gammel. Han venter fortsatt på sitt første mål i Liverpool-trøya. 

I intervjuet med Ferdiand, får han spørsmål om når han først innså at han kunne lykkes som fotballspiller. 

– Jeg tenker egentlig ikke slikt. For alt kan skje i fotball. Jeg sier at jeg bare har klart det når jeg legger opp. Nå vil jeg bare nyte hvert øyeblikk.

– Målet for neste sesong er å være nær førstelaget, sitte på benken og få en kamp her og der. Men etter det er målet å vinne alt med klubben, men jeg tar det steg for steg.

Alle har ønsket å hjelpe

Som 17-åring kan det være ganske utfordrende å komme inn i miljøet med hardbarkede Premier League-spillere, men Liverpool-troppen har tatt godt imot det unge talentet. 

– Fra jeg gikk inn døra har de ønsket å hjelpe meg. De har fått meg til å føle meg veldig velkommen. Det å kunne spille med Salah, Henderson og van Dijk er bare galskap, og man lærer så mye av dem. Og å se på Milner og den arbeidsmoralen han har, det han gjør på trening, og det han får ut av det. Det er veldig inspirerende for oss unge å trene med dem.

ARVTAGEREN? Harvey Elliott gjør alt han kan for en dag å bli startmann i Liverpools angrep.

ARVTAGEREN? Harvey Elliott gjør alt han kan for en dag å bli startmann i Liverpools angrep.

At han skal prøve å snike seg inn i en av verdens beste angrepstrioer med tiden, blir han slettes ikke demotivert av. Elliott bruker heller tiden til å suge til seg alt han kan. 

– Jeg ser på det som en motivasjon egentlig. Jeg ønsker å bli større stjerne enn dem, sier han som om det er det mest naturlige i verden og uten å virke arrogant.

– Jeg tenker at hvis jeg legger inn innsatsen, kan jeg komme på deres nivå. Salah er en spiller jeg ønsker å bli som. Jeg ser på alt han gjør. I treningsstudio og på trening, og jeg noterer alt og prøver å kopiere hvordan han spiller på trening.

– Man lærer så mye av dem bit for bit, hver eneste dag. Det hjelper alle, også forsvaret som møter kanskje de tre beste angrepsspillerne i verden akkurat nå.

Mens laget har måttet trene hjemme den siste perioden har Elliott brukt sin nye hund som forsvarsspiller på trening. Den hunden heter Paisley, kalt opp etter Liverpools legendariske trener. 

– Når jeg spiller i hagen med lillebroren min, så prøver hunden alltid å spise opp ballen, så jeg prøver å drible han. Så han har blitt som en forsvarsspiller for meg, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]