Jürgen Klopp om Pep Guardiolas klesstil og sin egen selvtillit

Den tyske manageren forklarer hvorfor dressen henger godt gjemt hjemme i klesskapet.

21. mai 2020 kl 23.43 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp deltok på et arrangement via Zoom, arrangert av «Kick It Out», og der måtte manageren svare på spørsmål rundt sin egen klesstil. The Guardian fikk lov til å være flue på veggen.

– Helt siden jeg kom som flykting til England har hvordan man fremstår vært noe jeg har vært oppmerksom på. Jeg har vært kritisk mot meg selv, og alltid passet på at jeg er velkledd. Men når jeg ser på deg, så ser jeg ikke en tradisjonell manager med dress. Hvordan har det seg at du gikk imot den tradisjonelle managerstilen? Spør Gerald Lami, som arbeider på Juventus sitt akademi.

– Interessant. Kan jeg lese mellom linjene her at jeg ser ut som en landstryker på sidelinja? Svarer Klopp spøkefullt, før han utdyper:

– Jeg var en spiller (i Mainz), og dagen etter var jeg manager. I garderoben hang treningsdressen til han som hadde jobben to dager tidligere. Den passet meg ikke engang. Jeg var bare fokusert på fotballen. Jeg har aldri tenkt på hvordan jeg ser ut.

– Jeg vet at det kanskje ikke er en så bra ting siden jeg jobber i offentligheten, men da jeg kom til Borussia Dortmund tenkte jeg: «Kanskje jeg må endre stil.» Jeg gikk en stund i jeans og skjorte, men jeg følte meg ikke komfortabel. 

Stilfull spanjol

Klopp trekker videre frem sin argeste rival som den manageren med best klesstil. 

– Jeg tror den best kledde manageren er Pep Guardiola. Alt han har på seg ser bra ut på ham. Han har ikke på seg dress, bare vanlige klær. 

– Det er interessant det du sa at du kom til England som flyktning. Kanskje det er en mangel på selvtillit som ligger dypt der inne, at man tror man må overbevise folk med måten man ser ut på. 

– Vær deg selv som trener. Hvis du vil se bra ut, så er det fantastisk. Jeg er bare ikke laget for det. Det er viktig at du gjør det som er riktig for deg, for uansett hvilket forbilde du har, så kan man aldri gjøre nøyaktig de samme tingene. 

– Jeg liker når du ser sjelen eller karakteren til manageren på laget. Guardiola igjen, du ser lag og tenker: «Wow, det er enten Guardiola eller noen som har jobbet med ham.» Men du kan aldri være helt lik. 

– Klesstil er en del av vår karakter. Bruk de klærne du vil, men ikke gjør det til det viktigste. Til slutt er det fotballen som gjelder. Men ikke bekymre deg: Du kan bli verdensmester i både dress og treningsdress. Alt som betyr noe er at du er komfortabel.

Åpen bok

Lami spør videre om hvor Klopp får all selvtilliten fra. 

– Jeg var full av selvtillit som barn. Moren min sa «briljant» til alt jeg gjorde. Faren min sa «fantastisk». Jeg ble overøst med kjærlighet. 

– Jeg tviler ikke på mennesker. Jeg er fullstendig åpen. Jeg har ingenting å skjule. Jeg gir alt, men jeg forventer ikke at jeg skal få noe igjen for det. Jeg kjenner meg selv godt. Jeg stoler på meg selv at jeg skal si de rette tingene i de rette øyeblikkene. 

– Den andre tingen er å være seg selv. Man har ingen andre muligheter. I det øyeblikket du prøver å oppføre deg som noen andre, tenker man stadig: «Hva ville han gjort?» Vær deg selv og lær mer om spillet, avslutter tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]