Klopp om å returnere til trening– Det føltes som første skoledag for meg. Det var 46 år siden, men følelsen må ha vært lik

Jürgen Klopp kommer til å bruke de neste ukene som preseason for både resten av denne sesongen og neste sesong.

20. mai 2020 kl 15.12 Arve Vassbotten

Onsdag var Liverpool-spillerne tilbake i trening på Melwood, og fikk trene sammen med sine lagkamerater i grupper på fem.

– Denne morgenen startet veldig bra. Jeg våknet enda tidligere enn vanlig, og så innså jeg at det var min første dag tilbake. Det føltes som første skoledag for meg. Det var 46 år siden, men følelsen må ha vært lik, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com

– Jeg tok på meg uniformen igjen, og av de riktige grunnene, for å gå på trening. Jeg kjørte til Melwood og var veldig glad for å se igjen guttene, sier Klopp.

– Alle i god form

Foreløpig har han bare sett ti av spillerne og noen av trenerne, siden han fulgte opp to treningsgrupper onsdag.

– Jeg har ikke sett alle guttene ennå, men det var en god start. Alle så ut til å være ved godt mot, og været er fantastisk. Alt var klart på Melwood, vi er klare og det er veldig godt å være tilbake, sier han.

Han forteller at det inne på Melwood nå er lagt opp til sperringer og enveistrafikk for å unngå smittepunkter. 

– Hvis du går feil og må på toalettet, må du gå nesten en halvtime. Men det er slik livet er for tiden. Vi blir vant med det.

– Vi trente ikke med den høyeste intensiteten. Men guttene ser ut til å være i god form.

– Dette blir vår preseason

Klopp forbereder seg på at den perioden som nå kommer blir å regne som preseason både for resten av denne sesongen, men også neste sesong. 

– Vi vet ikke ennå hvor god tid vi har på å forberede oss på resten av denne og neste sesongen, men jeg tror ikke det blir så lang pause mellom de to. Vi vet ikke, men vi må forberede oss på en ganske kort pause mellom sesongene. Det betyr at dette er vår treningsperiode, så vi får bruke den godt.

– Dette er en preseason for oss. Vi vet ikke hvor lenge den varer, og vi kan ikke ha treningskamper. Så slik sett blir det annerledes enn andre opptreningsperioder.

– Vanligvis har guttene to eller tre uker ferie i året, nå har de hatt ni uker med fri. Det er ikke ferie, men de har fått fri. Det er bra fra et perspektiv at de endelig har fått ordentlig hvile. Men selvsagt får du ikke koblet like mye ut, når man har tankene på det som skjer i verden samtidig.

Han sier de allerede har utført tester på spillerne for å sjekke hvor god form de er i, og kan jobbe utifra det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]