UEFA-sjefen tror fotball med fans på tribunene snart er tilbake igjen

Aleksander Ceferin om hvordan han ser på dagens situasjon med koronakrisen.

20. mai 2020 kl 11.49 Torbjørn Flatin

I et intervju med The Guardian velger presidenten i UEFA, Aleksander Ceferin, å være optimistisk med tanke på når en kan forvente fotball tilbake i tilnærmet normale tilstander.

Dette var noe av det Ceferin kommenterte:

Dagens situasjon med Covid-19

«Det er så mye informasjon og så mange spørsmål angående terminlister. I tillegg er det så mange millioner, og atter millioner med dollars som vi vil tape. Situasjonen for UEFA er ikke alarmerende, men vi bryr oss om klubber og ligaer og eiere, slik at det er mye arbeid.»

Om Euro 2020

«Ja, det vil bli spilt i 2021, selv om jeg ikke vet tidspunktet. Jeg tror ikke viruset vil vare evig.»

Den umiddelbare fremtiden for fotballen

«Det er en seriøs situasjon, men det minsker nå (viruset) og vi er blitt mer forsiktige. Vi vet mye mer om viruset og generelt sett er jeg en optimistisk person. Det blir hevdet at det kan komme en annen, en tredje eller til og med en femte bølge, men jeg synes ikke vi skal være bekymret. Vi er klare og vi vil følge de anbefalinger som kommer fra myndighetene.»

«Jeg er personlig helt sikker på at den gode gamle fotballen med fans på tribunen snart vil komme tilbake.»

Om fotballen vil bli forandret

«Fotballen forandret seg ikke etter 2. verdenskrig, eller 1. verdenskrig, og den vil ikke forandre seg etter denne virusen heller. Kanskje er det sant slik som folk sier at verden ikke vil bli den samme igjen, men hvorfor kan ikke verden bli bedre etter en slik virus? Hvorfor ikke tro at vi vil bli smartere, bedre forstå hvor sårbare vi kan være? Det er alltid noe en kan lære.»

Om en tredje klubbturnering i Europa (Europa Conference League)
«Vi vil gjennomføre de planene som vi har lagt fram og ikke utsette noe.»

Om Financial Fair Play og fremtiden

«Hvis ikke reglene blir fulgt vil det alltid være sanksjoner. Det er imidlertid klart at vi hele tiden tenker på hvordan vi kan forbedre våre regler og tilpasse oss nye tider. Noe vi vurderer er en form for «luksus skatt», om det er mulig. For øyeblikket må det først konsentreres om å holde skipet på stø kurs og bli ferdig med dagens situasjon, siden vil vi se på gamle oppgaver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]