Klopp stiller seg bak den første delen av «Project Restart»

Liverpool-manageren er strålende fornøyd med at det første steget mot oppstart av ligaen er tatt.

19. mai 2020 kl 21.54 Kenneth Baraas

Mandag ble det klart at Premier League-klubbene kunne starte første steg av «Project Restart», som betyr at det kan trenes i grupper på fem av gangen. 

Tidligere i dag kunne Premier League bekrefte at seks personer har testet positivt for koronaviruset, etter at 748 spillere og ansatte har blitt testet i løpet av søndag og mandag. Disse seks er fordelt på tre ulike klubber, men det vil ikke bli sluppet informasjon om hvilke spillere eller lag det gjelder.

Klopp ble intervjuet før prøvesvarene hadde ankommet Liverpool-leiren, og tyskeren kunne nesten ikke vente på å komme i gang med treningen.

– Det er fantastisk (å kunne komme tilbake). Vi har ventet en god stund, så jeg er veldig glad for at vi kan gjøre dette igjen - å komme tilbake til Melwood, fortalte 52-åringen til Liverpoolfc.com

– Men det vil bli intenst, spesielt for trenerne siden spillerne må trene i små grupper som gjør at det blir mange økter. Vi har testet oss denne uke og nå venter vi på svarene. 

– Hvis alle er negative, så er vi mer eller mindre alle sammen tilbake i trening. Det er fantastisk å være tilbake. Jeg har hele tiden sagt at man ikke skal forhaste seg, men dette er ikke det, dette er første steg. 

– Treningen vil foregå i grupper på fem, og det vil trolig være fire spillere og en keeper eller fem spillere og en keeper på mer separate områder. 

– Guttene er i god form, synes jeg. Vi må venne oss til banen, fotballsko og fotballer igjen. Rent fysisk er de i god form, de kunne trolig løpt maraton! 

– Vi må være kreative. Vi har allerede vært kreative, men det må vi også være i gruppene på fire-fem. Kanskje får dere se noen opptak av hvordan vi løser det - hvis LFC TV står langt nok unna med kameraet sitt. 

– Reaksjonen til spillerne var eksepsjonell i det øyeblikket det ble klart at vi kunne trene igjen. Det har vært en lang stund uten, men vi starter på første steg. Utviklingen går i riktig retning og fotballen er nærmere å komme tilbake - det tror jeg også er et godt tegn for folk. 

Møter om «Project Restart»

Britiske medier har skrevet mye om store uenigheter blant Premier League-klubbene, der spesielt interesseområdene er ulike mellom lagene i topp og bunn på tabellen. 

– Det var et møte der vi snakket litt og ble informert om den medisinske protokollen. Selvfølgelig er det forskjellige meninger og sånt, og igjen, ingen ønsker å sette noen i fare, men med testingen og dette første steget vil spillerne være trygge. 

– Tyskland har allerede vist det, der et par spillere hadde positive tester i den lange perioden de trente i fem uker, og nå spiller de allerede. Til sammen har de vel hatt ti eller 12 positive tester.

Sikkerhetstiltak

Manageren forteller videre om de strenge retningslinjene som spillerne må følge. 

– Det vil være en tøff tid for guttene fordi det er fremdeles «lockdown». De vil komme til treningsanlegget ferdig skiftet, de vil skifte hjemme etter trening. Hvis det regner har vi et stort område der de kan skifte, men ikke dusje, slik at de kan være tørre i bilen. Det er fremdeles lockdown, det er ikke et normalt liv, men fordi det er jobben vår har vi lov til å komme ut av huset. 

– Ellers har vi det som alle andre. Det handler om å takle situasjonen, håndtere viruset, sørge for at alle menneskene er trygge, hjelpe hverandre og være så mye hjemme som mulig. Gjør så mye du kan for å hjelpe, men på et tidspunkt vil man måtte starte med tiden etter dette. 

– Jeg elsker å være hjemme sammen med min kone, men jeg er en fotballmanager og jeg ønsker å være sammen med guttene. Nå kan jeg i det minste være sammen med dem fem og fem av gangen, så jeg kan nesten ikke vente.

Tomme tribuner

Det snakkes mye om hvordan det vil være å se fotball uten supportere, og hvordan det vil være for lagene å spille uten støtte fra tribunen. Som TV-seer påvirker det ikke Klopp i stor grad, men det er noe annet som manager. 

– Akkurat på denne delen er jeg litt sær. Når jeg ser andre kamper så skrur jeg ofte av lyden, fordi jeg ikke ønsker å høre kommentatorene, jeg er kun interessert i kampen. Så for meg er det helt normalt å se fotball på TV nå. Jeg elsker et fullsatt Anfield med to gode lag ute på banen, men Anfield vil ikke være fullsatt på en stund. Fotball uten supportere er ikke det samme, men vi må bare godta det. 

– Når vi starter igjen vil turneringen skape intensiteten. Vi må vinne to kamper. Det er hverken mer eller mindre, vi må vinne to kamper, avslutter tyskeren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]