Seks positive koronatester i Premier League

Prøveresultatene er offentliggjort etter at samtlige klubber har testet sine spillere.

19. mai 2020 kl 17.10 Arve Vassbotten

Med testresultatene klare, kan klubbene igjen starte opp med trening. Flere klubber vil begynne treningen allerede tirsdag kveld, men Liverpool er ifølge The Athletic en av klubbene som først kommer i gang fra onsdag.

Da vil de kunne trene i grupper på fem i opptil 75 minutter. Premier League-sjef Richard Masters fortalte mandag at det vil diskuteres med klubbene i neste uke om oppstart av trening med kroppskontakt. 

Resultatet er klart

Premier League bekreftet i ettermiddag at seks personer har testet positivt for koronaviruset, etter at 748 spillere og ansatte har blitt testet i løpet av søndag og mandag. Disse seks er fordelt på tre ulike klubber. 

Ved positive tester vil man ikke få vite hvilke spillere det dreier seg om, og heller ikke fra hvilke klubber i ligaen. Det er i så fall opp til den enkelte klubb og enkelte utøver å informere om dette. 

I Tyskland ble hele Bundesliga 2-laget Dynamo Dresden satt i karantene etter at to spillere testet positivt, men det vil ikke bli tilfellet i Premier League. Lagene vil fortsette treningen, mens de aktuelle spillerne med positive resultater må gjennom en syv-dagers karantene i sine egne hjem før det tas nye tester.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]