Avgjørelse om Manchester Citys Champions League-utestengelse nærmer seg

Pep Guardiolas mannskap kan utestenges fra Europa i to år.

19. mai 2020 kl 16.24 Kenneth Baraas

Liverpools nærmeste tittelutfordrer fikk en utestengelse på to sesonger fra det gjeveste selskap i Europa, samt en bot på 25 millioner pund, for brudd på Financial Fair Play-reglene.

De lyseblå forventet at saken deres skulle behandles av CAS denne måneden, men det har blitt utsatt grunnet koronasituasjonen.

Nå er den nye datoen klar, og Citys anke mot avgjørelsen vil bli hørt fra 8. til 10. juni hos den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS).

Det er fremdeles ikke klart om høringen vil skje ved oppmøte eller via videooverføring. Dommen vil trolig bli klar i juli, ifølge Martyn Ziegler i The Times.

Godt forarbeid

Tidligere i måneden meldte The Mirror at advokatene til klubben har vært klare i lang tid. Saken skal angivelig ha vært arbeidet med i over ett år, ettersom de skal ha fått tidlig beskjed fra UEFA om hvilken retning det ville gå. Dermed skal papirarbeidet har ligget på vent til CAS har gitt grønt lys til at det kan presenteres.

Flere Premier League-klubber skal også har meldt ifra til CAS om at de ønsker å oppdateres forløpende om utviklingen i saken.

Manchester Citys nøkkelspiller Kevin De Bruyne har innrømmet at han er usikker på hva han gjør om utestengelsen strekker seg over to år.

– Så fort det tas en avgjørelse, så vil jeg vurdere alt sammen. To år er lenge, men jeg får se om det skulle bli ett år, lyder belgierens vurdering.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]