Liverpool punger ut for å løfte Premier League-trofeet i New Balance-drakter

Klubben har kommet til enighet med Nike om en økonomisk kompensasjon.

21. mai 2020 kl 21.30 Kenneth Baraas

Fra og med neste sesong vil Liverpool-spillerne ikle seg utstyr fra Nike. Avtalen skulle opprinnelig tre i kraft neste måned, men utsettelsen av ligaen har bydd på utfordringer for det amerikanske selskapet. 

Per nå er det New Balance som er leverandøren av drakter og annet utstyr til Liverpool-troppen, og det vil også være de som får være i rampelyset om de røde skulle løfte Premier League-trofeet i løpet av sommeren. 

Ifølge Daily Mail har Liverpool kommet til enighet med Nike om at det er New Balance sin avtale som vil gjelde ut sesongen. Anfield-klubben og Nike har sammen blitt enige om en økonomisk kompensasjon for at avtalen utsettes.

Premier League-sjef Richard Masters avslørte tidligere denne uken at det planlegges for en premieseremoni når og hvis Liverpool vinner ligaen, til tross for at tribunene vil være tomme.

Øyeblikk av verdi

Det potensielle ligagullet som klubben ikke har vunnet på tretti år ses på som et øyeblikk med stort markedsføringsverdi, og sesongens draktsett skal allerede være det mest solgte i klubben historie, ifølge Daily Mail. 

Liverpool skal hele veien ha følt et ansvar for å holde seg tro mot New Balance-avtalen ut sesongen, selv om skiftet egentlig skulle skjedd 1. juni. Forhandlingene med Nike startet i mars, da sesongen ble utsatt, og nå har de endelig kommet til enighet. 

Dermed får forhåpentligvis New Balance en verdig avskjed etter sine fem år som sponsor for klubben. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]