Klopp til spillerne:– Dere er her av fri vilje. Vanligvis bestemmer jeg når dere må være her, men ikke denne gangen

Liverpool-spillerne tar selv valget om de vil trene sammen med laget.

20. mai 2020 kl 20.52 Kenneth Baraas @KennethBaraas

Onsdag var Jürgen Klopp og resten av troppen endelig tilbake på Melwood, men tyskeren påpekte tidlig for spillerne at det er ingen som tvinger dem til å være der. 

– Det er deres valg. Og jeg sa det i begynnelsen av økten: «Dere er her av fri vilje. Vanligvis signerer dere en kontrakt, og så må dere være her når jeg sier det. I dette tilfellet, hvis du ikke føler deg trygg, så trenger du ikke å være her.», sier Klopp til Sky Sports.

– Det er ingen begrensninger, ingen straff, ingenting. Det er deres beslutning, og vi respekterer det fullt ut. 

– Guttene har det bra. Vi ville aldri, aldri satt noen i fare for å gjøre det vi gjør. Ja, vi elsker fotball og det er jobben vår, men det er ikke viktigere enn våre liv eller andre menneskers liv. 

BALLFØLELSE: Trent Alexander-Arnold og de andre spillerne må få tilbake godfølelsen med ballen.

BALLFØLELSE: Trent Alexander-Arnold og de andre spillerne må få tilbake godfølelsen med ballen.

Uthvilte

Manageren understreket at det er godt å være tilbake på feltet, selv om noen ting har endret seg. 

– Det var strålende, for å være ærlig. Jeg likte det. Været var fantastisk og guttene hadde det veldig fint. 

– Vi måtte komme ferdig skiftet. Jeg følte meg som en politimann som endelig hadde på meg uniformen av de rette grunnene, det føltes ganske spesielt. 

– Guttene har hatt sin lengste pause noensinne, med rundt ni uker. De som er på landslag har vanligvis to uker i løpet av sommeren. Så vi trenger å bli vant til ting igjen. Men førsteinntrykket (av spillerne) var veldig positivt. 

– Det er merkelig hvordan vi ikke kan ta en dusj eller bruke forskjellige ting her, toalettet ser også veldig annerledes ut. 

– Tiden er en utfordring for oss, og det vil også bli en utfordring å bli vant til hvordan situasjonen er nå. Vi vet at normaliteten vil komme tilbake, så vi må bruke tiden godt for å venne oss til det. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]