Klopp til spillerne:– Dere er her av fri vilje. Vanligvis bestemmer jeg når dere må være her, men ikke denne gangen

Liverpool-spillerne tar selv valget om de vil trene sammen med laget.

20. mai 2020 kl 20.52 Kenneth Baraas

Onsdag var Jürgen Klopp og resten av troppen endelig tilbake på Melwood, men tyskeren påpekte tidlig for spillerne at det er ingen som tvinger dem til å være der. 

– Det er deres valg. Og jeg sa det i begynnelsen av økten: «Dere er her av fri vilje. Vanligvis signerer dere en kontrakt, og så må dere være her når jeg sier det. I dette tilfellet, hvis du ikke føler deg trygg, så trenger du ikke å være her.», sier Klopp til Sky Sports.

– Det er ingen begrensninger, ingen straff, ingenting. Det er deres beslutning, og vi respekterer det fullt ut. 

– Guttene har det bra. Vi ville aldri, aldri satt noen i fare for å gjøre det vi gjør. Ja, vi elsker fotball og det er jobben vår, men det er ikke viktigere enn våre liv eller andre menneskers liv. 

BALLFØLELSE: Trent Alexander-Arnold og de andre spillerne må få tilbake godfølelsen med ballen.

BALLFØLELSE: Trent Alexander-Arnold og de andre spillerne må få tilbake godfølelsen med ballen.

Uthvilte

Manageren understreket at det er godt å være tilbake på feltet, selv om noen ting har endret seg. 

– Det var strålende, for å være ærlig. Jeg likte det. Været var fantastisk og guttene hadde det veldig fint. 

– Vi måtte komme ferdig skiftet. Jeg følte meg som en politimann som endelig hadde på meg uniformen av de rette grunnene, det føltes ganske spesielt. 

– Guttene har hatt sin lengste pause noensinne, med rundt ni uker. De som er på landslag har vanligvis to uker i løpet av sommeren. Så vi trenger å bli vant til ting igjen. Men førsteinntrykket (av spillerne) var veldig positivt. 

– Det er merkelig hvordan vi ikke kan ta en dusj eller bruke forskjellige ting her, toalettet ser også veldig annerledes ut. 

– Tiden er en utfordring for oss, og det vil også bli en utfordring å bli vant til hvordan situasjonen er nå. Vi vet at normaliteten vil komme tilbake, så vi må bruke tiden godt for å venne oss til det. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]