Topp seks-klubbene setter seg på bakbeina mot TV-selskapene

Liverpool og de andre storklubbene ønsker ikke besøk i garderoben.

20. mai 2020 kl 17.08 Kenneth Baraas

Premier League har hatt en kontinuerlig dialog med TV-selskapene om alternativer som kan være med å forbedre produktet for TV-seerne når sesongen gjenopptas. 

Ifølge The Independent skal det dog være sterk motstand rundt flere av forslagene fra de såkalte topp seks-lagene i ligaen - Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham og Chelsea. Spesielt skal topplagene være kritiske til forslagene om å ha kameraer i garderobene og intervjuer i pausene. Denne motstanden skal ikke være noe som kan stikke kjepper i hjulene for «Project Restart», men det kan påvirke TV-produktet i stor grad. 

Tidligere i sesongen, etter at Liverpool hadde spilt mot Red Bull Salzburg, uttalte Jürgen Klopp seg om videoen av motivasjonstalen til motstandernes manager Jesse March i garderoben:

– Hvis LFCTV hadde lagt ut en video av meg i den situasjonen, så ville jeg forlatt klubben. Det er sannheten, og det er alt jeg vil si om den saken, lød tyskerens strenge advarsel. 

Hvis LFCTV hadde lagt ut en video av meg i den situasjonen, så ville jeg forlatt klubben. Det er sannheten, og det er alt jeg vil si om den saken - Jürgen Klopp

Svimlende summer

De enorme summene som kringkasterne kan kreve tilbake ligger over Premier League-klubbene som en mørk sky, og spesielt for lagene som ligger lenger ned på tabellen.

I verste fall kan summen lyde 762 millioner pund, hvis sesongen ikke setter i gang igjen. Dog skal rettighetshaverne kreve tilbake 330 millioner pund fra klubbene, selv om sesongen skulle bli fullført, ifølge The Telegraph

I tillegg vil det bli dyrere desto lenger sesongen drar seg utover sommeren. Etter 16. juli skal visstnok TV-selskapene kreve 36 millioner pund ekstra for hver uke som sesongen vedvarer utover sluttdatoen som står i den opprinnelige kontrakten, melder samme avis. 

Motvillige

Ettersom kampene vil bli spilt for tomme tribuner ønsker TV-selskapene å krydre sendingene i større grad. På et møte med klubbene i neste uke vil det diskuteres videre om ulike kreative løsninger for å løfte produktet. Blant annet de nevnte kameraene i garderboene og ett minutt med intervjuer rett etter pausesingnalet, samt intervjuer med det vinnende laget rett etter kampslutt - slik som vi er vant med å se i den norske Eliteserien. 

The Independent skriver videre at topp seks-klubbene stilte seg helt motvillige til disse forslagene på mandagens møte, og de skal heller ikke rikke seg i neste ukes møte. 

Klubbene føler at det vil være unødvendig for dem å gi en slik mulighet til TV-selskapene helt gratis, da de heller ser på slike alternativer som et forhandlingskort i fremtidige TV-avtaler. 

Samtidig ser klubbene på bilder fra garderobene som deres eget eksklusive materiale, og ikke noe de ønsker å gi bort frivillig. 

– Når det gjelder TV-sendingen, så tror jeg det vil utvikle seg. I Tyskland var seertallene veldig positive den første helgen, har Premier League-sjef Richard Masters sagt. 

– Jeg tror vi vil ha en annen tilnærming her, ikke bedre, men noe annerledes når det gjelder produktet som skal leveres med tomme tribuner - og det vil vi snakke med klubbene om. Vi har også en egen gruppe som arbeider med akkurat dette. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]