TV-selskapene legger ytterligere press på klubbene - krever ukentlige betalinger

Det er forventet at ulike forslag vil legges frem for Premier League-klubbene i neste uke.

19. mai 2020 kl 23.37 Kenneth Baraas

En stor motivasjon for Premier League-klubbene for å fullføre sesongen har vært å slippe unna det store pengekravet som kan komme fra TV-selskapene. 

I verste fall kan summen lyde 762 millioner pund, hvis sesongen ikke setter i gang igjen. Dog skal rettighetshaverne kreve tilbake 330 millioner pund fra klubbene, selv om sesongen skulle bli fullført, ifølge The Telegraph

I tillegg vil det bli dyrere desto lenger sesongen drar seg utover sommeren. Etter 16. juli skal visstnok TV-selskapene kreve 36 millioner pund ekstra for hver uke som sesongen vedvarer utover sluttdatoen som står i den opprinnelige kontrakten, melder samme avis. 

Møte med klubbene

Det forventes at tilbakebetalingsmodellene og summene skal presenteres for de 20 klubbene på et møte som er planlagt i neste uke - sannsynligvis enten 26. eller 28. mai. 

Premier League har lenge hatt som mål å starte opp igjen sesongen den 12. juni, men en mer sannsynlig dato skal være 19. juni - en ukes utsettelse som i så fall vil koste klubbene 36 millioner pund. 

Dog vil de ukentlige betalingene være betydelige mindre summer enn hva som vil være tilfellet om hele beløpet på 762 millioner pund må betales tilbake. Likevel skal klubbene være irriterte og det skal ønskes svar på hvorfor kringkasterne skal innkreve 330 millioner pund selv om sesongen fullføres. 

Det vil også foreslås ulike ideer på møtet neste uke for å heve produktet for TV-seerne. Diskusjonene vil gå utpå om kamper kan spilles i både helger og ukedager, samt hvor mye tilgang TV-selskapene kan få - for eksempel kameraer i garderobene og pauseintervjuer. Kunstig stadionlyd skal også være et tema som skal tas opp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]