En u-sving fra Rodgers gjorde at Carragher ikke fikk trenerrolle

På denne dagen i 2013 spilte Jamie Carragher sin 737. og siste kamp for Anfield-klubben.

19. mai 2020 kl 19.04 Kenneth Baraas

– Jeg visste halvannet år i forveien at jeg var ferdig, avslører den tidligere stopperen, ifølge Liverpool Echo

Mot slutten av Liverpool-karrieren kom det en forholdsvis ung manager inn portene, og Carragher var tidlig ute med å betrygge Brendan Rodgers om at han selv ikke var noen «trussel». 

– Jeg hadde snakket med Kenny Dalglish, som var manager før Rodgers ble hentet inn av de amerikanske eierne. Den første samtalen jeg hadde med Rodgers var «Jeg har fått et år forlengelse i kontrakten». Jeg var alltid på vakt når det gjaldt at han kom inn i klubben. 

– Han var bare tre eller fire år eldre enn meg, og jeg ville absolutt ikke at han skulle føle seg truet eller presset av meg. Jeg var ikke Jamie Carragher på topp, jeg var 35 år og jeg ville ikke han skulle føle noe press om at han måtte velge meg eller så ville det bli et problem. 

– I den første samtalen sa jeg: «Jeg er ikke ditt førstevalg, men jeg er her for å hjelpe deg. Jeg kan spille Europa League-kamper, ligacupen, men jeg gir meg etter sesongen. Men jeg skal prøve å hjelpe så mye som mulig.»

Fikk tilbud om trenerjobb

I dag arbeider Carragher som fotballekspert for Sky Sports, men yrkeskarrieren kunne tatt en helt annen retning om Rodgers hadde holdt ordet sitt. 

– Han tilbød meg faktisk en rolle i trenerapparatet den første gangen jeg snakket med ham. Det gledet jeg meg veldig til fordi jeg var litt nede året før. Det å spille hver uke var en enorm del av livet mitt, og jeg syntes det var tøft, det var derfor jeg ønsket å avslutte da kontrakten gikk ut, sier Carragher videre. 

– Å blande trenderdelen med å spille ville vært strålende i de 12 månedene. Det var noe jeg ønsket å gjøre med Dalglish, men dessverre mistet han jobben. 

– Den neste gangen jeg snakket med Brendan hadde han ombestemt seg og hentet inn Mike Marsh, noe som var bra for jeg hadde ingen trenererfaring. Jeg lurer fremdeles på hvor det ville tatt meg hvis det faktisk hadde skjedd. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]