Den «ukjente» tysk-briten som kan vise seg frem på tampen av sesongen

Paul Glatzel har vært ute med en kneskade hele sesongen. Nå trener han med førstelaget, og kan få muligheter til å imponere Klopp.

Det så lenge ut som om Jürgen Klopp skulle hente sin tyske venn Timo Werner til Liverpool for å ruste opp angrepet før den neste sesongen. Det viste seg at Liverpool ikke kunne finansiere kjøpet i det nåværende klimaet, og at Liverpool sannsynligvis må nøye seg med den samme stallen også i neste sesong. 

Det er ventet at ungguttene Neco Williams, Curtis Jones og Harvey Elliott vil få større roller, men situasjonen gir også tysk-britiske Paul Glatzel en mulighet til å spille seg inn i Klopps rekker. 

Allsidig målscorer

Paul Glatzel ble født i Liverpool, og har vært i akademiet siden U9-nivå. Han har to tyske foreldre, som gjør at han kan velge hvilket land han ønsker å representere. 

Han representerte England på U15- og U16-nivå, før han spilte to kamper for Tysklands aldersbestemte lag på U18-nivå. 

19-åringen viste seg for alvor frem i 2018/19-sesongen da han scoret hele 29 mål for akademilagene, og ledet Liverpool til FA Youth Cup-finalen. Der tok scouseren ansvar i straffesparkkonkurransen, og satte sitt straffespark sikkert i nettmaskene. 

Rekkekameraten Bobby Duncan stjal mye av oppmerksomheten for sitt gode spill, men flere av de som fulgte akademiet tettest mente det var Glatzel som hadde det største potensialet av de to. 

Tysk-briten trives best som rendyrket spiss, men kan også spille i «Firminos rolle» med større ansvar i det oppbyggende spillet. Han har en giftig og presis venstrefot, men har flere ganger vist at han kan dundre ballen i nettet også med høyrefoten, i tillegg til å benytte seg av bedre plasserte lagkamerater de gangene det er hensiktsmessig. 

Uheldig pre-season

Sammen med Bobby Duncan fikk Glatzel muligheten til å imponere Klopp, og tysk-briten skal ha herjet i den fryktede laktat-testen, hvor James Milner vanligvis dominerer på førstelaget.

I den første treningskampen mot Tranmere Rovers rakk den daværende 18-åringen å registrere en målgivende til makker Duncan, før han i en duell med Tranmeres gigantiske stopper Manny Monthe skadet kneet. Han spilte videre, men kjente like etterpå at kneet ga etter da han jagde etter Tranmeres keeper. 

Det viste seg at han hadde ødelagt korsbåndet, i tillegg til å skade menisken. Glatzel måtte gjennom to operasjoner, før en langvarig opptrenings-periode fulgte. 

Scouseren er kjent for sin sterke mentalitet, etter å ha vært ute fire måneder med en hamstring-skade på U16-nivå, og et brukket ben da han var på vei tilbake i aksjon. 

– Han er en bunnsolid karakter, skal tidligere akademitrener Neil Critchley ha sagt ifølge Neil Jones

Regelmessig kontakt med Klopp, Gomez og Oxlade-Chamberlain

Selv om han ikke fikk vist seg frem for Klopp i pre-season var det tydelig at tyskeren allerede hadde rukket å bli imponert av tysk-briten. To dager etter operasjonen ringte Klopp den unge spissen, og sa at han skulle gjennomføre opptreningen på Melwood med førstelagets ansatte og spillere. 

Han var i regelmessig kontakt med Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain, som har vært gjennom lignende perioder med opptrening etter tilsvarende skader. 

I DUELL: Gomez har hjulpet Glatzel i rehabiliteringsperioden.

I DUELL: Gomez har hjulpet Glatzel i rehabiliteringsperioden.

Da Liverpools treninger på Melwood startet opp igjen i mai var Glatzel blant de første spillerne å se på treningsbildene, og det er tydelig at han er tiltenkt en rolle i Klopps stall. 

Liverpool kommer ikke til å signere Timo Werner i dette overgangsvinduet, men kanskje kan det åpne opp for Liverpools egne spiss med tyske aner - Paul Glatzel.